Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

En son 8.500 TL olmuştu! Asgari ücrete yeni zam mı geliyor? Türk-İş son dakika açıkladı

Asgari ücret son olarak 8 bin 500 TL olarak belirlenmiş, vatandaşlar zamlı maaşlarını bu ay almaya başladı. Asgari ücretin belirlendiği gün masada yer almayarak tepkisini belli eden Türk-İş tarafından son dakika bir açıklama geldi. Asgari ücrete yeni zam mı geliyor? Türk-İş’in açıklaması ve merak edilen detaylar haberimizde..

Açıklama Türk-İş Başkanı Ergün Atalay tarafından yapıldı. Atalay, yeni yılda asgari ücrete ara zam tartışmalarına ilişkin resmen açıklama yaptı.

“TOPLANTIYA DA GİTMEDİK”

Ek zam talebine ilişkin soruya yanıt veren Atalay, şunları söyledi:

“Şu anda öyle bir zam talebimiz yok. Evvela şu kamu sözleşmesini halledelim. Ondan sonraki ortama bakarız. Biliyorsunuz biz Asgari Ücret Komisyonunda toplantıya katılmadık. . Toplantıya gitmedik”

GİTSEYDİK DAHA YÜKSEK OLABİLİRDİ

Atalay, yapmış olduğu açıklamasının devamında ise, “Hatta bizi tenkit edenler var, “Gitseydin daha yüksek olabilir miydi” diye. Olabilirdi. Ama Türk-İş bir rakam söyledi, onun arkasında durdu. Geçmişte de böyle oldu. Bugün de böyle oldu”

Sözlerinin sonunda ise, “Şu kamu sözleşmesi ve taşeron işini ülke gündeminden çıkaralım, sonrasında yapacak bir şey varsa yaparız” ifadelerini kullandı.