Gündem

Almanya’nın popüler bankası Deutsche 16 yıl önceki rekorunu kırdı! Başarısının sırrını paylaştı!

Almanya’nın ünlü popüler bankası bu yıl rekorlara doymadı. Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında ulaşılan rakamlar 16 yıl önceki rekor seviyeleri getirdi.

Frankfurt’ta merkezi bulunan Almanya’nın en büyük bankası olarak kabul edilen Deutsche Bank, kazanç raporunu paylaştı geçtiğimiz yıl 5,02 milyar avro elde etmişti. Bu 2007 yılından itibaren görülmeyen en yüksek kârı beraberinde getirdi.

“DİSİPLİNLİ ŞEKİLDE YÖNETTİK”

Almanya’nın popüler Bankası Deutsche 2022 finansal verilerini paylaştı. Yeniden değerleme vergi avantajı ve yüksek faiz oranları getirisi olarak 5,02 milyar avro kâr elde edildi. Bu oran son 16 yılın en yüksek rakamıydı. Bankanın son 10 yıllık süreçte arka arkaya açıkladığı 3 yıllık kâr grafiğine 2022 yılı da dahil oldu.

Konu üzerine stratejilerini paylaşan üst yönetici Cristian Sewing başarılı bir dönüşüm yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti: “Planlarımızı ve yapılandırma sürecini disiplinli şekilde uyguladık. Sonuca bakıldığında geçtiğimiz yıl banka hisselerimizdeki sürdürülebilir büyüme fark ediliyor. Bu getiriyi alabilmek için oldukça donanımlıydık” dedi.

BANKANIN BAŞARI SIRRI NEYDİ?

Bankanın küresel piyasalardaki finansal sürece yön verebilmesinde ki etkisi büyüktü. 2019 yılının Temmuz ayında 9 milyar Euro değerinde bir yapılandırma sürecine girdi. Bu akıllıca hamlesi bankanın 2022 yılında yükselişini tetiklemişti. Ayrıca yapılandırma süreci içerisinde 18 bine yakın çalışanı parça parça 2022 yılına kadar işten çıkardı.

Bu büyümenin arka planındaki sırrı analistlerde merak etti. Süreci detaylıca inceleyerek raporladı. Piyasalarda gittikçe yavaşlayan ekonomiye rağmen enflasyon bu derece yükselmişken ayakta kalmasının savunmasız bir süreç olduğu da vurgulandı. Son hamle olarak Deutsche Bank tüm temettü hisselerinin 0,20 avro’dan 0,30’a çıkarılacağını da ifade etti.