Teknoloji

Netflix artık ortak şifre paylaşılmasına müsaade etmiyor! Bakın bunu hangi yolla yapacak!

Dijital dizi ve film platformlarının başında gelen Netflix de ortak şifre dönemi sona eriyor. Platform artık ortak şifreden farklı kullanıcılara müsaade etmemekte. Yeni bir uygulama geliştirdi. Yeni uygulamanın nasıl çalışacağını da son gelişmeyle beraber açıkladı.

Bir tane Netflix hesabını, aynı şifre üzerinden birden çok kullanıcı kullanabiliyordu. Böylece maliyet konusunda ekonomik bir yol izlenmiş oluyordu. Ancak şirket artık buna izin vermiyor. Ortak şifre kullanım dönemi sona erdi. Şirket, yeni geliştirdiği sistemle ortak şifre kullanımına artık müsaade etmeyecek.

FARKLI EVLERDE ORTAK ŞİFRE KULLANIMINA SON

Netflix farklı hanelerde aynı ortak hesabın kullanılmasına dair önemler aldı. Alınan bu önlemleri nasıl hayata geçireceğini de açıkladı.Artık, dizi ve film içerikleri barındıran dijital platform için arkadaş, aile, eş, dosttan şifre alınamayacak. Aynı hesabın farkı bir haneden kullanım dönemi sona erdi.

The Streamable’nin paylaştığı bilgilere göre, dijital platform olan Netflix Mart sonunda getirmeyi düşündüğü sistemde artık sadece aynı ev içerisinde şifre paylaşımı yapılacak. Eskiden olduğu gibi birçok farklı haneden ortak şifre kullanılmayacak.

Yapılacak olan değişimle beraber, hesabın açılmış olduğu cihazlar, hesap sahibinin hanesindeki modeme 31 gün içerisinde bir kez dahi bağlanmazsa, o hesap bloke edilecek. Belirlenen süre içinde hesaba giriş yapılmazsa devre dışı bırakılacak. Cihazın ana lokasyona bağlı olup olmadığını anlamak için se IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesaba dair aktiviteler baz alınacak.

SEYAHAT HALİNDE İSTİSNAİ DURUM OLACAK

Eğer gereken koşullar sağlanmazsa, açılan hesabın iptali sağlanacak. Platform getirmiş olduğu bu şartlarla beraber fark farklı evlerdeki ortak şifre kullanımın önüne geçmek istiyor.

Ancak bu yeni güncelleme de seyahat halinde olanlar için de farklı bir durum söz konusu olacak. Eğer kişi yolculuk yapıyorsa hesaplarına erişmek için geçici bir şifre kullanımı sağlanacak. Geçici bu şifre 7 gün üst üste kullanıma açık olacak. Yeni sistemin seyahat dışında farklı yerlerde olan mesela öğrenciler vb. kişiler için nasıl olacağı merak konusu oldu.