Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Aile Bakanlığı açıkladı: Banka hesaplarına 2.392 TL yatırılacak! En yakın ATM’den çekebilirsiniz

Asgari ücrete gelen zamdan sonra pek çok destek ödemesine de zam geldi. Gelen son habere göre zam oranı açıklandı! Hak sahiplerinin hesaplarına 2.392 TL yatırılacak! Güzel haberi Aile Bakanlığı verdi. Bakanlık yaptığı açıklamasında detayları duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düşük gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapıyor. Ödemeler vatandaşların hesaplarına yatmaya devam ederken, zamlı miktarlar da merak ediliyor. Milyonlarca asgari ücretli, emekli ve memurun maaşlarının belli olmasından sonra destek ödemeleri de belli oldu.

TUTAR NETLEŞMİŞ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından destek ödemelerine ilişin artış açıklaması geldi. Bakan Yanık yapmış olduğu açıklamasında memur zammı oranında artış ile birlikte engelli aylığının tutarı da netleşmiş oldu.

AYLIK 2.392 TL ÖDEME YAPILACAK

Söz konusu artışa göre yüzde 40 ile 69 arasında engelli olan vatandaşlara 1.594 TL, yüzde 70 ve üzerinde engelli olan vatandaşlara ise aylık olarak 2.392 TL ödeme yapılacak.

KİMLER DESTEK ÖDEMESİ ALABİLİR?

Destek ödemelerinde yüzde 30 artış sağlanmasından sonra vatandaşlar nasıl başvuru yapacaklarını araştırmaya başladı. Engelli olan vatandaşların ikametgahının bulunduğu yerlerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, engelli aylığı için başvuruda bulunabilecek.