Teknoloji

Skandalların odağındaki Facebook “Meta”dan vazgeçiyor! Zuckerberg yeni kimlik arayışına geçti!

Dünyanın rağbet ettiği popüler sosyal medya ağı Facebook uzun süredir Meta adıyla anılıyordu. Özellikle veri güvenlik problemleri, sansürlemeler ya da rekabet sürecinde kuralları ihlal edilişi ile anılan ve çok eleştiri alan Meta farklı bir kimlik arayışına geçiş yaptı.

Mark Zuckerberg tarafından oluşturulan Facebook 3 milyarı aşkın kullanıcısı ile dünyada rağbet görmeye devam ediyor. Kendi bünyesinde şirketlerini WhatsApp ile İnstagrama katarak büyüme ivmesini sürdüren Facebook için farklı bir kimlik arayışı sürüyor. Piyasa değeri ise 400 milyar doları aşıyor.

HEDEF: “KAYBEDİLEN GENÇ KİTLEYİ GETİRMEK!”

Facebook için son olarak 2021 yılında “Meta” ismi verilmişti. Veri akışında yaşanan güvenlik problemleri, kendi sahasında rekabet sürecinde sebep olduğu ihlaller ve yıllar içerisindeki farklı eleştirilere maruz kalması yeni kimlik arayışını da beraberinde getiriyor.

Zuckerberg tarafından yapılan açıklamaya göre bu kimlik değişimlerindeki en önemli sebep eleştirilerin odağındaki düşen imajı kuvvetlendirebilmek ve özellikle kaybedilen genç kitleye yeniden ulaşabilmek.

“NE YAZIK Kİ BEKLEDİĞİM GİBİ OLMADI!”

Son günlerde özellikle hisse değeri anlamında tarihi düşüşlerin görüldüğü Facebook işten çıkarma süreci ile de gündemden düşmüyor. Zuckerberg, kimlikte yaşadığı kriz sürecinin onlarca dolara mal olduğunu ifade ediyor. Facebook son olarak 2019 yılında veri ihlali nedeniyle 5 milyar dolarlık zarara uğratılmıştır. Bu süreçte eski çalışanlar da firmanın güvenini sarsıcı açıklamalarda bulunarak ifşaları beraberinde getirmişti.

Eski ismin “Meta” adıyla değiştirilmesi yeni bir vizyon katmıştı. Öyle ki ilk kez 19 yıllık platform serüveninde ilk kez toplu olarak işten çıkarma girişiminde bulunmuştu. Zuckerberg bu dönem için; “Ne yazık ki beklediğim gibi olmadı” yorumunda bulundu. Kimlikteki farklılığın kalıcı anlamda daha hızlı bir dönemi getireceğini düşünüyor.