Gündem

Pandemi döneminde şüpheleri üstüne çeken Bill Gates’ten aşı açıklaması! Kişi başı 1.000 dolar…

Bill Gates’ten dikkatleri üzerin çeken aşı yorumu geldi. Koronavirüs için olağan şüpheli olarak adı geçen Bill Gates şimdide gündeme aşı hakkındaki açıklamasıyla geldi.

Teknoloji alanın önde gelen en önemli isimlerden biri olan Bill Gates, bu günlerde aşı hakkında yapmış olduğu yorumla ön plana çıktı. Bill Gates, geçmiş günlerde bu virüsün olağan şüphelisi olarak nitelendiriliyordu. Şimdi de aşı hakkında açıklamasıyla gündeme geldi. Teknoloji alanında milyarder olan Bill Gates’in aşı hakkındaki yorumları dikkatleri üzerine çekti. Peki Bill Gates aşı hakkında ne dedi?

MARSA GİTMEKTEN DAHA DOĞRU

Teknoloji alanında bir öncü isim olan Bill Gates, BBC’yle bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşide Mars’a gitmek yerine kızamık aşısı satın almayı tercih edeceğini açıkladı. Aynı zamanda Bill Gates, seyahat için paranın doğru bir kullanım olmadığını bunun yerine aşı konusunda yatırım yapmayı tercih ettiğini söyledi.

Microsoft kurucu olan Bill Gates, bugün yayımlanmış olan söyleşisinde şu açıklamaları kullandı; Mars’a gitmek aslında oldukça masraflı. Mars’a gitmek yerine kişi başı 1000 dolara kızamık aşısı satın alıp hayat kurutabiliriz. Bu durumda Mars’a gitmemeniz gerektiğini göstermiş olup, ayaklarınızın yer basmasına neden oluyor.

Aynı zamanda Bill Gates, yaptığı söyleşide yapay zekanın insanlığı dönüştüreceğini savundu. Bu konuda, tıp ve bilim alanındaki soruları araştırmamızı sağlayıp üretkenliğimizi de artırmış olacaktır, sözlerini kullandı.

BİRÇOK MESAJ ALDI

Pandemi zamanında kendisiyle ilgili iddialara çok şaşırdığını ifade eden Gates, şu sözlerle açıklamasına devam etti: Pandemi zamanında, bu durumu benim bilerek yarattığımı veya başkalarını takip ettiğime yönelik pek çok mesaj aldım. Yapılan aşı çalışmalarında yer aldım evet bu doğru ama bunu hayat kurtarmak adına yaptım. Sanıyorum ki bazıları perdenin arkasındaki ‘öcüyü’ yani aşırı basit olan açıklamayı aramakta.

Teknoloji alanında öncü isimlerden biri olan 67 yaşındaki Bill Gates, eski eşiyle beraber 21 sene süren evliliklerini 2021 yılında sonlandırdıklarını açıklamıştı. Tekrar aşkı bulup bulamayacağı sorusuna ise, tabii ki robot değilim açıklaması yaptı.