Gündem

Vatandaşı rahatsız eden aramalar için ceza geldi! BTK 15 kuruma idari para cezası uyguladı!

İstenmeyen aramalara için para cezası kesildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, birçok vatandaşı rahatsız eden istenmeyen aramalar için 15 işletmeciye değişik ücretlerde ceza kesti!

Birçok vatandaş istenmeyen aramlalar konusunda mağduriyet yaşıyor. Kimi zaman gece yarısı kimi zaman oldukça önemli bir iş üzerindeyken gelen istenmeyen aramalar oldukça rahatsız edici olmakta. Vatandaşlar bu konudan mustarip. BTK ise bu olaya el attı.

15 İŞLETMECİYE CEZA

Bilgi Teknoloji Kurumu ve İletişim Kurumu tarafından gerçekleşen bu adımla istenmeyen aramalar bir nevi engellenmiş oldu. Önüne geçmek için adım atılmış oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu istenmeyen arama gerçekleştiren şirketler için para cezası kesti. Toplamda 15 işletmeciye farklı farklı tutarları içeren maddi ceza kesildi. Kapsamlı bir şekilde yapılan incelemeler sonucunda, 15 işletmeci para cezasına muhatap kaldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, kamuoyunda istenmeyen arama olarak isimlendirilen, elektronik haberleşme hizmetlerine yönelik usulsüz pazarlama ve satış aramaları gerçekleştiren şirketler için para cezası kesti. Kurum, 51.5 milyon TL idari para cezası uygulamış oldu.

BTK’den gelen yazılı açıklamaya göre, Kurum tarafından internet erişim hizmetlerinin satış ve pazarlamasına dair yapılan izinli olmayan aramalar hakkında bir süredir yürütülmekte olan idari süreç noktalandı. Süreç tamamlanmış oldu.

TOPLAM 51.5 MİLYON TL

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, istenmeyen arama olarak adlandırılan ve vatandaşları oldukça rahatsız etmekte olan satış ve pazarlamaya yönelik olan aramalarla ilgili, işletmecilerin alt bayilik, acentelik düzenlemelerine uyumlarını kapsamlı bir şekilde inceleme altında aldı. Yapılan incelemeler sonucunda ise mevzuata aykırı olan uygulamaları tespit etti. Sonrasında ise vatandaşla izinsiz bir şekilde aramalarla iletişim kuran 15 kadar işletmeciye de değişik tutarlarda olmak üzere, idari para cezası uygulandı. Uygulanan idari para cezası toplamda 51.5 milyon TL değerinde oldu.

Uygulanan bu idari para cezası sonrasında, vatandaşlara gelecek olan istenmeyen aramaların azalmasına yönelik beklentiler var. İlgili kurumların mevzuata aykırı davranışlardan kaçınacağı beklentiler arasında yer aldı.