Gündem

Kelle paça fiyatlarında bir yılda inanılmaz artış! Emekli için artık bu da lüks!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de kasaplarda fiyat araştırması yaptı.  Araştırma sonrasın elde etmiş olduğu bilgileri paylaşan vekil, kelle paça çorbanın kimi yerlerde 60-80 TL arasında olduğunu söyledi. Kelle paça çorbasının emekli için artık lüks olduğunu ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker ile Ulukışla ilçesinde kasapları gezdi. Kasaplarda et, sakatat, ciğer ve kuyruk yağı fiyat araştırması yaptı. Etin yanında sakatat fiyatları da ciddi arttı.

KİLO İLE ALIM AZALDI

Kasaplık yapan İsmail Doğan, İstanbul’da ve diğer kimi büyükşehirlerde 200 TL olan ciğerin Niğde ve civarında 140-150 TL, geçen yıl 80-90 TL olan kuyruk yağının da 130 TL’den satıldığını açıkladı. Kasap İsmail Doğan, kelle ve işkembe ücretlerinin de artış gösterdiğini ifade etti. Fiyatlardaki sık değişime dikkat çeken Doğan, vatandaşın et alımında fiyatlardan dolayı düşüş olduğunu söyledi.

Aynı zamanda sakatat ve kuyruk ücretlerinin tüketiciye olumsuz etki yaptığını açıklayan İsmail Doğan, kilo ile alımın az olduğunu ifade etti. Genel olarak satışların100-200 gram kuyruk yağı olarak yapıldığını ifade etti.

KESİMİ YAPILAN HAYVAN SAYISI DA AZALDI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yem fiyatlarındaki artış sebebiyle gebe ineklerin ve süt ineklerinin dahi kesime gönderildiği zamanda, kesim yapılan hayvan sayısının artması nedeniyle et ücretlerinin kısmi olarak sabit kaldığını fakat son zamanlarda kesime gidecek hayvan sayısındaki azalma nedeniyle et fiyatlarında yeniden bir artışın olduğunu belirtti.

Et fiyatları için artış devam ederken, sakatat ve kuyruk geçmiş senelerdeki daha uygun ücretlere satıldığı zamanların olduğunu hatırlatan Ömer Fethi Gürer, son zamanlarda ibrenin tersine döndüğüne işaret etti.

Gürer, Niğde merkezde, kasapta koyunun 4 ayak bir kelle tüm olarak geçen sene 40 TL iken 80 TL’ye çıktığını, bir sene önce 20 kg olan bir dana kellenin 160 lira iken bu sene ise 900 TL olduğunu söyledi. Dana ciğerin kilosunun İstanbul’da 200 TL’yi bulduğunu söyledi.