Gündem

Deprem bölgesine topyekûn ulusal destek başladı! 370 kişilik ekip, 8 kurtarma köpeği yola çıktı! “Çadır ve battaniye göndermeye hazırız!”

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem sonrası Türkiye’ye farklı ülkelerden taziye mesajları gelmeye başladı. Bunun yanı sıra Azerbaycan başta olmak üzere farklı ülkelerden destek birimleri yola çıkarıldı.

Azerbaycan devleti tarafından yapılan açıklamada 370 kişilik bir kurtarma ekibinin Türkiye’ye gönderildiği ifade edildi. Ardından Amerika, İsrail, Hollanda, Polonya, Romanya, Yunanistan, Rusya, İtalya, Litvanya, İngiltere, Çin ve İran yardım göndereceğini bildirdi.

BEYAZ SARAY: “YARDIMA HAZIRIZ!”

Türkiye 4.seviye olarak acil durum ilan etti. AFAD çalışmalarına devam ederken farklı ülkelerden destekler gelmeye devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından yapılan yazılı açıklamada: “Kahramanmaraş’ta meydana gelen şiddetli deprem sonucu oluşan can kaybı ve yıkımlar bizi derinden üzüyor. Bu zor zamanda her türlü yardımı hazırız” yorumunda bulundu.

Beyaz Saray’dan Türkiye’de meydana gelen depreme yönelik yardım çağrısı yapıldı: “Türkiye ve Suriye’de bulunan deprem için endişe içindeyiz. Her türlü yardıma hazırız  “ denildi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliğinden meydana gelen ve pek çok ilde vatandaşların hissettiği deprem için: “Türk dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu felaket sürecini en az hasarla atlatmalarını temenni ediyoruz” denildi.

“TIBBİ HİZMETLER, ÇADIR VE BATTANİYE GÖNDERMEYE HAZIRIZ!”

İsrail büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada: “Sabah saatleri itibariyle Türkiye’de meydana gelen deprem sonrasında kalbimiz ve dualarımız Türk halkı iledir. Hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz” denildi.

Afet bölgesine yönelik Polonya Twitter hesabı üzerinden: “Türkiye’ye yardımımız için onay aldık. İtfaiyecilerimiz bugün yola çıktı. 76 itfaiyeci ve 8 kurtarma köpeği Polonya tarafından Türkiye’ye gönderilecek” denildi.

Romanya: “Deprem bölgesine arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin iletileceğini” duyurdu. Ardından Litvanya’da Dışişleri Bakanı: “Yardım operasyonlarına destek için tıbbi hizmetler, battaniye ve çadır göndermeye hazırız” denildi.