Gündem

MEB Son Dakika: Deprem nedeniyle tüm illerde okullar tatil edildi! Tatil kaç gün devam edecek?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle 10 ilde arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu sırada deprem bölgesinde okullara ara verildiği haberi yayıldı. Malatya, Adıyaman, Maraş ve Hatay illeri başta olmak üzere alınan ilk haberlere göre okullar belirli bir süre ile tatil edildi, denildi.

Konu ile ilgili yeniden açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaşanan deprem nedeniyle Türkiye’deki tüm okulların tatil edildiğini duyurdu. Gün içerisinde 2 büyük sarsıntı haberi geldiği andan itibaren risk durumu göz önünde bulundurularak çalışmaların daha da iyi yürütülebilmesi için Türkiye genelindeki tüm okulların 13 Şubat tarihine kadar tatil yapıldığı paylaşıldı.

KARAR GÜNCELLENDİ!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer olay yerinde karların altında yaptığı basın açıklaması ile bu haberi duyurdu. Bugün öğle saatlerinde yapılan açıklamada Malatya, Adıyaman, Hatay ve Maraş illerinde eğitime iki haftalık ara verildiği söylenmişti. Ardından geriye kalan iller Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Osmaniye illerinde bir haftalık eğitime ara verdik, denilmişti.

Akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanı tüm illerde okulların tatil edildiği söylendi. Bu kararın sebebi olarak tarafından çalışmaların iller arasında daha rahat yürütülebilmesi bölgeye rahatlıkla yardım sevkiyatının gerçekleşebilmesi için bu kararı aldığını duyurdu.

ÖĞRETMENEVLERİ, OKUL VE SPOR SALONLARINA SIĞINILABİLİR!

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için Öğretmen evlerinin açık hale getirildiği paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Twitter hesabı üzerinden: “Uygulama otelleri, kapalı olarak hizmetini sunan spor merkezleri ve illerde bulunan okulların vatandaşın hizmetine açıldığı” duyuruldu. Deprem bölgelerinde zarara uğrayan vatandaşlar can ve mal güvenliği için buralara yerleşebilir, denildi.

DEPREM BÖLGESİ SON DAKİKA!

Elde edilen son verilere göre şu anda 10 farklı ilde devam eden çalışmalar neticesinde bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği haberi verildi Can kayıpları dışında 10 bine kadar ulaşması beklenen yaralı sayısı mevcut. AFAD başkanı son dakika ölü ve yaralı sayıları için şu net rakamı verdi:

“Can kaybı 1.498’e kadar ulaştı. 10 ilde toplamda yaralı sayısı 8.533’ü gördü.”