Personel Alımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yeni personel alımı! Başvuru sürecinde ise birtakım değişikliklere gidildi! Alım için hangi özellikler aranmakta?

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde çalıştırmak üzere personel alımı yapacak. Ancak bu personel alımı için birtakım değişikliklere gidildi. Bakanlık bazı şartları değiştirdi. İşte güncel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı bilgileri…

Bakanlık personel alımı başvurusunu değiştirdi. Değişen bilgilere göre en az lise mezunu olmak üzere sözleşmeli 171 personel alımı yapılacak.

Geçtiğimiz günler içerisinde gerekli bilgiler yayımlanmıştı. Açıklanan bilgilere göre de başvuru için son tarih 6 Şubat 2023 olarak kayda geçti. Ancak ülke genelinde yaşanan deprem sonrasında konuya dair değişmeler yaşandı. Deprem sonrasında meydana gelen mağduriyetlerin giderilmesi adına başvurunun son tarihi değiştirildi. Başvuru için süre uzatılmış oldu. Böylece meydan a gelebilecek olan herhangi bir mağduriyetin giderilmesi amaçlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için 171 kişilik kadro ile Lise, Ön Lisan ve de Lisans mezunu olan sözleşmeleri personel alımı yapacak. Bu alımın detayları ise şu şekilde açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı toplamda 35 ilde olmak üzere sözleşmeleri personel alımı yapacak. Bu alım için 35 şehir ise açıklandı. Bu şehirlerde bünyesin çalıştırmak için personel alımları olacak.

İŞTE O İLLER

İstanbul, Ankara, İzmir, Batman, Afyonkarahisar, Bingöl, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Gümüşhane, Eskişehir, Kars, Hatay, Kayseri, Konya, Kütahya, Muğla, Samsun, Şırnak, Sivas, Ağrı, Van, Antalya, Edirne, Çanakkale, Bursa, Uşak, Erzurum, Mersin, Kastamonu, Tokat, Adana, Zonguldak ve Yozgat olarak açıklandı.

Lise Mezunu: 43 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (2 kadın ve 41 erkek), 5 Şoför, 83 Temizlik Personeli (16 kadın 67 erkek)

Ön Lisan Mezunu: 19 Büro Personeli, 11 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (8 erkek 3 kadın)

Lisans Mezunu: 10 Büro Personeli

BAŞVURU ŞARTLARI

Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48.maddesinde şartlar aranacak. 35 yaşından gün almamış olmak, 2022 KPSS puanı geçerli olmak üzere P94, P93 yada P3 puan türünden en az 60 almış olmak.