Gündem

Deprem bölgesindeki vatandaşlar dikkat! Banka borçları 6 ay boyunca nasıl ertelenebilir?

Türkiye Bankalar Birliği tarafından deprem bölgesinde olan vatandaşların maddi olarak desteklenebilmesi için müjde geldi. Vatandaşlar talep ettikleri anda vadesi gelmiş ya da gelecek olan borçların 6 aylık dönemde ötelenebilmesi mümkün hale getirildi.

Deprem sonrasında felaket anında yaşama yeniden tutunmaya çalışan vatandaşlara bankalardan kolaylaştırıcı teklif sunuldu. Bankacılık hizmetinin kesintisiz bir şekilde sunulabilmesi ihtiyaç halinde destek olunabilmesi adına yeni bir karar alındı.

BORÇ ERTELEME FIRSATINDAN NASIL YARARLANILIR?

Bankalar Birliği tarafından alınan karar üzere deprem bölgesinde ekonomik olarak olumsuzluk ile karşılaşan vatandaşın ödeme güçlüğünü ortadan kaldırmak mümkün olacak. Talep halinde vadesi gelmiş ya da 6 ay içinde gelecek tüm borçların ertelenebilmesi mümkün hale getirildi.

Sunulan bu fırsatın yanı sıra borçların ödenmesi ya da ek finansman sağlanabilmesi için de banka üyelerine özel değerlendirmeler yapıldıktan sonra ek kolaylık sağlanabilmesi mümkün hale getirildi.

Yaşanılan iş yerinde ya da ikamet edilen evde şube hesabı bulunan müşterilerin çek, senet, kredi risk ve kredi ödeme işlemleri için Risk Merkezi Mücbir Hal düzenlemesi yenileniyor. Bu hususta risk merkezi üyeleri bilgilendiriliyor.

MAĞDUR AİLELERE SUNULACAK!

Kahramanmaraş merkez üssü olan 7.7 şiddetindeki deprem sonrası 10 farklı ilde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşabilmek için mücadelesini sürdürüyor. Enkaz altından kurtulan fakat evi yıkılmış olan mağdur haldeki vatandaşlar borç erteleme imkanı ile yeniden ayakta kalabilir hale gelinceye kadar bankada bulunan borçlarını düşünmek zorunda kalmayacak.

Felaketten etkilenen vatandaşlar düzenleme kapsamında süreci belgeledikleri anda talep doğrultusunda bu faydadan yararlanmaya başlayabilecektir, denildi.