Gündem

Enkaz altında 29 saatlik yaşam mücadelesi! Minik bebek ve annesi tüm Türkiye’ye umut oldu!

Dün sabah saatlerinde meydana gelen Kahramanmaraş merkez üssü olan depremin ardından enkaz alanlarında çalışmalar devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri kazı çalışmalarına devam ederken her saat yeni bir umut doğuyor.

Ülkenin dört bir yanından gönüllü birlikler akın akın deprem bölgelerine gelerek yıkıntı arasında hayata tutunan ve kurtarılmaya bekleyen canlılara tek tek müdahale ediyor. İçlerinden bir anne ve bebeğinin 29 saatlik hayata tutunma mücadelesi sonrası sağ salim hayata döndürülüşleri tüm yüreklere yeni bir Umut oldu. Yıkılan binanın ardından aradan geçen onlarca saatten sonra anne ve bebeği sağlıklı bir şekilde hayata yeniden tutundu.

29 SAAT ÇARESİZCE KURTARILMAYI BEKLEMİŞLERDİ!

Deprem sonrası Hatay’ın Antakya ilçesinde Kırat Apartmanı ani bir şekilde çöktü. Yıkıntı ve molozların altında kalan 30 yaşındaki anne Hülya Yılmaz ile 6 aylık bebeği yeniden hayat buldu. Depremin ilk başladığı anda çöken binanın altında kalan anne ve bebeği 29 saat boyunca kurtarılmayı bekledi. AFAD, 112 Acil Sağlık, UMKE, Polis ve Jandarma ile İtfaiye Ekipleri bölgedeydi.

6 AYLIK BEBEĞE HAYATA YENİDEN TUTUNDU!

Yapılan çalışmalar ile adeta zamana karşı yarış başlamıştı. Hatay’ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi’ndeki enkazda kalan 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ile 6 aylık olan Ayşe Vera Yılmaz yürütülen çalışmalar sırasında sağ salim kurtarıldı. Elde edilen bilgilere göre Zekiye Kırat Apartmanında yapılan kurtarma çalışmaları sırasında enkazın altından sesler duyuldu. Bölgeye yönelik yapılan inceleme sonrası anne ve bebeğine ulaşılabildi. İkisinin sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi. Acilen hastaneye kaldırıldı. Aynı bölgede arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.