Gündem

Uzman isim açıkladı! Deprem çantası hazırlığında uzun süre saklanabilen yiyecekler…

Acil durumlar için ev veya iş yeri gibi yaşam alanlarında bulundurulan deprem çantası enkaz altında kalan vatandaşlar için umut oluyor. Ani bir felaket halinde hayatta kalanlar için kurtarıcı olabilecek acil durum çantası içerisinde neler olması gerekiyor? Uzmanından doğru bilgilerle en gerekli malzemeler tek tek listelendi.

EN ÖNEMLİ MALZEMELER…

Deprem çantası içerisinde temel ihtiyacı karşılayabilecek malzemelerin olması gerekiyor. Normal boyutta bir çanta içerisinde çok az alanda en verimli olabilecek ürünlerin bulundurulması önemlidir. Deprem çantası içerisinde klasik olarak muhakkak ki bir battaniye, ayakkabı, giysi, ilaç ürünleri, şarj aletleri, yedek piller, ilk yardım ürünleri, pansuman ve tıbbi gereçler, düdük ve el fenerleri, değerli belgeler ve bir miktar para yer alabilir. Bunun yanı sıra hayatta kalmayı sağlayacak kadar su ve yiyeceklerde konulmalıdır.

Çantası içerisinde kullanılacak olan yiyeceklerin uzun süre dayanıklı olabilecek, bayatlamayacak malzemelerden seçilmesi gerekir. Uzun süre kullanılabilecek deprem çantası içerisinde bulundurulabilecek yiyecekler arasında şunlar yer alıyor:

KURUYEMİŞLER TAZELİĞİNİ UZUN SÜRE KORUYOR!

Kuruyemiş; her zaman için oldukça zor bayatlayan hem de yer kaplamayan uzun süreli açlık hissini ortadan kaldıracak en ideal üründür. Dökülme ve bozulmasına engel olunacak saklama koşulu ve son tüketim tarihi dikkat edilerek konserve yiyecekler barındırılabilir.

Kaybedilen enerjiyi destekleyecek yer fıstığı konservesi konulabilir. Özellikle atıştırmalık ezilme ya da bozulma riski olmayan kuru meyveler tercih edilebilir. Bu meyveler arasında incir ve kayısı sayılabilir.

BİSKÜVİ VE KRAKERLER DOYGUNLUK SAĞLIYOR!

Bisküvi ve krakerler hem rahatlıkla çantaya sığabilecek hem de bozulmayacak yiyecek grupları arasında kabul ediliyor. Lif oranı yüksek, kalsiyum açısından doygunluk verici ve protein sağlayan özel atıştırmalık çikolata barı, zindekikte sunar.

Küçük çocuklu aileler için su yerine alternatif meyve suyu kullanılabilir. Muhakkak ki tüm aile bireylerine yetecek şekilde su bulundurulması gerekecektir.