Gündem

Türk milleti tek yürek oldu! Deprem bölgesine 51 milyon TL’lik destek toplandı!

Kahramanmaraş merkez üssü meydana gelen 10 ilde etkisini hissettiren büyük deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Türkiye’nin tüm illerinden tırlarla akın akın deprem bölgelerine destek yağıyor. Toplanan kıyafet, gıda, cihaz, insani yardım malzemeleri toplamda 51 milyon TL’yi buldu. Konu üzerine ilk elden açıklama Baykar Yönetim kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan geldi.

Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden: “Tüm ekiplerimizin ortaya koyduğu gayret, dualar, bu acı felaketin mağduru olan milletimiz ile beraber elimizden gelen ne varsa devletin yardım kuruluşları ve güvenlik güçlerinin emrindeyiz. Rabbim milletimizi ve ülkemizi korusun.” açıklamasında bulunmuştu. Kızılay ve AFAD koordineli olarak gerçekleştirilen destek sürecinde 50 milyon 812 bin 980 TL’ye ulaşan yardımın tırlarla beraber deprem bölgesine sevk edildiği duyuruldu.

PAKET PAKET DESTEK KOLİLERİ TIRLARA AKTARILDI!

Depremzedelere ve enkaz altından sağ salim kurtarılanlara ulaştırılan destek paketi içerisinde çok çeşitli kadın, erkek ve çocuk kıyafetleri yer alıyor. Uzun süre ayakta kalmayı sağlayacak gıda malzemeleri, elektronik cihazlar ve insani yardım malzemeleri yer alıyor. Tedarik edilen malzemelerin listesi sıra ile teknoloji lideri Selçuk Bayraktar tarafından paylaşıldı.

BEBEKLER UNUTULMADI!

Deprem bölgesinde henüz evlerine giremeyen ya da evlerini kaybeden vatandaşlar için 581 jeneratör desteği yapıldı. Bölgeye acilen tırlarla 7.000’i aşkın gıda kolisi ulaştırıldı. Bebeklerin hayatta kalabilmeleri için 4.440 adet bebek maması desteği sunuldu. Uzun süreli olarak taşınabildiği için korunaklı 255.416 kutu konserve ulaştırıldı.

BATTANİYE VE UYKU TULUMLARI…

Deprem bölgesindeki vatandaşların giyebilecekleri 202.841 farklı parçadan oluşan kıyafet ulaştırıldı. Hijyenin sağlanabilmesi için 13.504 adet malzeme gönderildi. Soğuk havanın etkisinden korunabilmek için 20.000’i aşkın battaniye, 10 bin aşkın uyku tulumu iletildi. El feneri, pil ve powerbank gibi elektronik cihaz desteği ise 100.000 adeti gördü.