Editörün SeçtikleriGündem

Belediye başkanı açık açık söylemiş! 2 hafta önce uyarmıştı: Depreme açıklaması gündem oldu

Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle mücadele ediyor. 3. Günde de mücadele tüm hızıyla devam ediliyor. Enkaz altında kalan vatandaşların sağ bir şekilde kurtulması için ekipler çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay oldu.

Hatay’ı etkileyen deprem resmen ilin yarısını yok etti. Hatay Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın 2 hafta önce yaptığı açıklama gündem oldu.

VEFAT SAYISI ARTTI

Sağlık Bakanı Koca ve diğer bakanlar, deprem bölgesine ilişkin açıklamalarına peş peşe devam ediyor. Toplam bilançoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Adıyaman’dan yapması bekleniyor. Son gelen habere göre depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 6 bin 957’ye yükseldi.

2 hafta Lütfi Savaş’ın yaptığı açıklamada Hatay’ın depreme hazır olmadığını belirtmişti.

“5 BUÇUK YILDIR CEVAP ALAMIYORUZ”

Savaş, Cansu Canan Özgen’in moderatörlüğündeki “40” adlı programa katıldığında depremle ilgili de değerlendirmelerde bulunmuştu. “Hatay yıkıcı bir depremin tekrarına hazırlıklı mı?” sorusuna “Değil” yanıtını veren Savaş, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Hazırlıklı olması için genel hükümetle belediyelerin işbirliği yapması lazım. Biz ne kadar yazı göndersek, özellikle bakanlıklara, bunların çok büyük kısmı bize cevap olarak bile gelmiyor. Antakya’nın en üst mahallelerinde heyelan bölgesi vardır, bir kısmı mezarlık olarak kullanılan, 37 dönümlük bir arazi. Orayla ilgili bir kentsel dönüşüm istedim, her şeyi yaptık, 5 buçuk yıldır bize bakanlık cevap bile vermiyor.