Gündem

Maliye Bakanı harekete geçti! Depremi fırsata çevirenlere ceza geliyor!

Maliye Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Deprem sonrasında fırsatçılık yaparak haksız fiyat artışı ile ürünlerini satmaya çalışanlara ceza yağacak.

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada:

“Ülkemizin deprem gibi bir felaketle mücadele ettiği süreçte Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Vergi Denetim Kurulumuz aracılığı ile tüm tedbirler alınacaktır. Haksız fiyat artışı yapanlar tespit edilerek gerekli yaptırımlar elbette ki uygulanacaktır” denildi.

“CEZASIZ KALMAYACAKTIR!”

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem sonrası 10 ilde arama kurtarma çalışmaları depremin 3. günü de hızını kesmeden devam ediyor. Ülkenin farklı noktalarından iş adamları, spor kulüpleri, yiyecek, içecek ve giysi firmaları başta olmak üzere tüm Türkiye birbirine kenetlenmiş şekilde deprem bölgelerine tırlarla destekler ulaştırılıyor.

Vatandaşın destek malzemelerine ulaşabilmesi, acil ve gerekli olan ürünleri kolileyerek gönderebilmesi için ürün satın alma sürecinde ise fırsatçılar normal fiyatın dışında fahiş fiyat uygulayarak ürünü 2 katı fiyata satmaya çalışıyor. Maliye Bakanlığı bu kez buna izin vermeyeceğini söyleyerek: “Yaşatılan hiçbir suistimali cezasız kalmayacaktır” gibi kesin ve net bir açıklamada bulundu.

TİCARET BAKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPTI!

Vergi Denetim Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile beraber ortaklaşa yapılan incelemeler doğrultusunda bu kişilerin tespit edilebilmesi için çalışmalar başlatıldı. Maliye Bakanlığı konu üzerine: “Hep birlikte yaşadığımız ve derinden hissettiğimiz bu olumsuz dönemi atlatabilmek için birlikte ne yapmak gerekiyorsa tüm gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

Konu ile ilgili Ticaret Bakanlığı da sessizliğini bozdu:

“Üzücü hadise sırasında acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında görülen fahiş artış için Bakanlığımız ülke genelinde denetimlerini başlattı. Elektronik ticaret pazar yerlerinde tedbirler alınmaya devam ediyor. Gerekli tüm uyarılar yapıldı. Olağanüstü süreçte devletimiz ve milletimiz dayanışma içerisinde birbirine kenetlenmiş şekilde vatandaşımızın mağduriyetini suistimal etmeye yönelik fırsatçılık faaliyetleri de Bakanlığımızın takibiyle sürdürülmektedir” denildi.