Gündem

Bölge halkı için iki yeni bağış uygulaması! Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, bölge için e-Devlet üstünden bağış yapmak için imkan tanıdı!

Deprem mağdurları için imkanlar geliştirilmeye devam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremzedeler için e-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde bağış yapmak için yeni bir imkan sağladı.

Bölge halkına yardımlar sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremden etkilenen vatandaşlar için yeni bir kapı açtı. Artık e-Devlet üzerinden de bölge halkın için yardım yapılacak.

KAN BAĞIŞI İÇİN UYGULAMA

İsteyen tüm vatandaşlar e-Devlet üzerinden bölge halkına yardımları ulaştırabilecek. Vatandaşlar, kredi kartlarını kullanarak, e-Devlet üzerinden bu hizmeti kullanarak, yardımlarını yapabilecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında enkaz altında kalanlar için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremzedeler ulaştırmak için bağış yapmak isteyen herkese güvenli bir yöntem sunmak adına Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi iki yeni dijital hizmet sundu.

Bu hizmetlerden ilki olan, depremden zarar gören vatandaşlara kan vermek isteyen kimselere yardımcı olacak. Kan vermek isteyenler, en yakın kan bağıl merkezini e-Devlet Kapısı üstünden öğrenme imkanı elde edebilecek. Türk Kızılay’ın e-Devlet Kapısı’ndaki ‘En Yakın Kan Bağış Merkezi’ hizmeti ile en yakın olan noktada bulunan Türk Kızılay Kan Bağış Merkezine ait olan adres ve iletişim bilgileri harita üzerinden görüntüleme imkanı elde edilecek. Bunun yanı sıra, harita üzerinden seçilmiş olan kan bağış noktasına yol tarifi de alma imkanı olacak.

E-DEVLET ÜZERİNEN BAĞIŞ

AFAD’a ve Türk Kızılay’a ait iki ayrı ‘Deprem Kan Bağış Kampanyası’ hizmeti ile de vatandaşlar, kredi kartlarını kullanarak e-Devlet sistemi üzerinden bölge halkına yardım edebilecek. AFAD ve Türk Kızılay tarafından yürütülmekte olan bağış kampanyalarına yönelik dijital olarak hizmetler erişime açılmış oldu.

Aynı zamanda e-Devlet sistemi üzerinden bağıl yapmak isteyenler ödeme aşamasında da üç boyutlu güvenlik sistemi (3D Secure) de koruma sağlayacak. Böylece herhangi bir güvenlik sorununa yer kalmayacak. Vatandaşlar güvenlik sistemi sayesinde rahat bir şekilde bağışlarını yapabilecek.

Bölge halkına yardım ve bağış kampanyalarına destek bu şekilde devam ediyor. Kapsam genişletilerek, yardımların çoğalması sağlanıyor.