Gündem

Twitter yeniden erişime açıldı! Kısıtlamanın asıl sebebi anlaşıldı!

Twitter kısa süre önce Türkiye’de erişim kısıtı başlattı. Konu üzerine farklı açıklamalar gelse de asıl gerçeği Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay açıkladı.

Cüneyt Özdemir Deprem mi özel yayınında yasalar gereği Twitter’ın Türkiye’de durdurulduğunu ifade etmesi sonrası asıl sebep anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay: “Teknik sorunlardan dolayı böyle bir durum meydana geldi” dedi. Ardından gözler Twitter’ın sahibi olan Elon Musk’a çevrildi.

“TEKNİKSEL PROBLEMLER VAR!”

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Twitter’da ek bir yoğunluk başladı. Akşam saatlerinde ise erişim tamamen kesildi. Twitter ve Tiktok’a erişim yasaklandı. Kısıtlama getirildi. Cüneyt Özdemir konu üzerine YouTube’da başlattığı yayında İletişim Bakanlığı yetkilileri ile görüşme yaptığını ifade etti. Ardından konu ile ilgili Twitter ve Tiktok’taki kısıtlamanın BTK tarafından yapılan müdahale sonrası gerçekleştiğini ekledi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in bu açıklaması ise hükümetten Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklama ile reddedildi. Bir basın toplantısında: “Öğrendiğim kadarıyla tekniksel problemler var şu anda biz burada afet yönetiyoruz” dedi.

TWİTTER’A ERİŞİM PROBLEMİ KALKTI!

Aynı konu üzerine Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı ile görüşme yapıldı. Yapılan konferans görüşmesi sonrasında Twitter üzerinde oluşan dezerformasyonların, gerçek dışı ihbarların, sahte yardım kampanyaların engellenebilmesi için neler yapılabileceğinin görüşüldüğü, ifade edildi.

Türk bir kullanıcı internet üzerinden Twitter aracılığı ile Türkiye’deki erişim kısıtıyla ilgili asıl problemi öğrenebilmek için soru sordu. Elon Musk konu üzerine: “Daha fazlasını anlamak için çalışıyoruz” yanıtını verdi.

Bu açıklamanın üzerinden çok zaman geçmeden gece yarısı saatlerinde gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında yapılan canlı yayına bağlanan Ulaştırma Altyapı Bakanı Ömer Fatih Sayan Twitter’daki erişim kısıtının ortadan kalktığını ifade etti. Ardından konu ile ilgili: “Twitter ile ilgili yasa kapsamında yükümlülükler bulunuyor. Sürekli olarak görüşmemize devam ediyoruz. İşbirliği içerisindeyiz.” açıklamasında bulundu.