• Haberler
  • Gündem
  • Alman Telekom şirketinden takdir toplayan hamle! Türkiye ve Suriye'ye yapılacak tüm aramalar ücretsiz oldu!

Alman Telekom şirketinden takdir toplayan hamle! Türkiye ve Suriye'ye yapılacak tüm aramalar ücretsiz oldu!

Almanya'nın Telekom şirketi Telefonica tarafından yapılan açıklama vatandaşları sevindirdi.Deprem bölgesindeki sevdiklerine ulaşmak isteyenlerin Türkiye ve Suriye için yapılacak aramaların ücretsiz olarak gerçekleştirilebileceğini duyurdu.

Almanya'nın Telekom şirketi Telefonica tarafından yapılan açıklama vatandaşları sevindirdi. Deprem bölgesindeki sevdiklerine ulaşmak isteyenlerin Türkiye ve Suriye için yapılacak aramaların ücretsiz olarak gerçekleştirilebileceğini duyurdu.

Türkiye'de yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkez üssü olarak gerçekleşen depremin etkileri kıtaları aştı. Türkiye'de 10 farklı ilde kendisini gösteren deprem yurt dışında da derinden hissedildi. Mısır'dan Gürcistan'a kadar olanmış sınır hatlarında yaşanan depremin etkileri fark edilirken Suriye'de göçük altında kalan vatandaşlar için yardım çalışmaları da devam ediyor.

ÜCRETSİZ ULAŞIMIN SAĞLANDIĞI MARKALAR…

Alman GSM operatörü Telefonika tarafından yapılan son dakika açıklamasında Almanya'dan yapılacak Türkiye ve Suriye aramalarının ücretsiz olarak yapılacağı söylenildi.

Şirket tarafından: “Hem Türkiye hem de Suriye'de depremin etkisini derinden hissediyoruz!” denerek buradaki halka yönelik taziye açıklaması yapıldı. Ardından telefon şirketi kendi markalarına ait olan Blue, Ortel Mobile, 02 Business, 02, Ay Yıldız markaları ile Almanya'dan Suriye ve Türkiye'ye ücretsiz ulaşım sağlanabileceğini ekledi.

ÜCRETSİZ KONUŞMA VE MESAJLAŞMA HAKKI NE ZAMAN DOLACAK?

Haber

Türkiye'de ve Suriye'de bulunan yakınlarını aramak ve mesaj göndermek isteyenler 9 Şubat Perşembe gününden itibaren başlayarak 17 Şubat Cuma gününe kadar yapılacak tüm arama ve sms'lerden ücret alınmayacağı ifade edildi.

Almanya'da gerçekleştirilen bu hamlenin Türkiye'de bulunan yakınlarına, arkadaşlarına, ailelerine ve sevdiklerine ulaşmak isteyenler ve bağlantıda kalmak isteyenlere yardımcı olmak istenildiği ifade edildi.

“HER KATKI ÖNEM TAŞIYOR!”

Telefonika üst yöneticisi Markus Haas konu ile ilgili yapıda değerlendirmede: “Türkiye'den ve Suriye'den gelen tüm haberler için üzgünüz. Derin bir şok içerisindeyiz. Burada Ay Yıldız ekibimiz ve 02 telefonu deprem sürecine yardım teklifini sunmaları ise beni ayrıca mutlu etti. Burada her katkı önem taşıyor. İhtiyaç sahibi tüm insanlar için hep birlikte yakın olmaya devam edelim” dedi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme