Gündem

Deprem bölgesine giden Fenerbahçe yardım tırlarını yağmalayan mültecilere ibretlik ceza!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin hasarını azaltabilmek için farklı illerden deprem bölgelerine yardımlar yapılmaya devam ediyor. Tırlarla deprem bölgelerine ulaştırılan yiyecek ve giyecek ürünleri ile tıbbi malzemeler bu bölgelere ulaşmadan yağmalanıyor.

Son olarak elde edilen bilgilere göre Fenerbahçe Spor kulübü tarafından depremzedeleri için hazırlanmış yardım tırı muhtaç vatandaşlara ulaşamadan yağmalandı. Bu kez yağmalanan bu tıra zarar verenler açığa çıkarıldı. Kimlikleri tespit edilen ve yan yana dizilerek ifşa edilen yağmacıların mülteci olduğu ortaya çıktı.

BU KEZ KISKIVRAK YAKALANDILAR!

Depremin acısı yüreklerde henüz tazeyken enkaz altında arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla ve büyük bir özveriyle devam ederken ülkede farklı kişiler tarafından gerçekleştirilen yağmalama haberleri gelmeye devam ediyor. Deprem bölgesinden kurtulan fakat yardım malzemelerine ihtiyaç duyan vatandaşların hakkını gasp edenler için polis ekipleri bu kez acımadı. Yağmacı mültecilerin hepsini yakaladı ve ifşaladı.

YAĞMALAYICI MÜLTECİLER GÖZALTINA ALINDI!

Yakalanan mültecilerin üzerinden çok sayıda nakit para ve teknolojik ürün malzemesi çıktı. Sosyal medya ya da yansıyan o görüntülerde tır yağmalayıcısı mülteciler sırayla yan yana dizilerek ifşalandı.  Depremin yıkıcı etkisi 4. gününde dahi kendisini hissettirirken vatandaş acısını yaşayamadan ülkede meydana gelen bu tarz haberler ilk günden beri duyulmaya devam ediyor. Özellikle bu anlamda AFAD ekipleri başta olmak üzere yardım kuruluşları vatandaşları uyarıyor:

“Güvenilir dernekler, vakıflar ve Kızılay’ın haberi olmadan kendi başınıza habersizce deprem bölgelerine ürünleri göndermeyin” şeklinde uyarı yapılıyor. Ürünlerin kime gittiği ve nereye gittiği belli olmadan depremzedelere ulaşamadan yağmalanması mümkün olabiliyor.

Yaşanan yağmalama olayı sonrasında ele geçirilen mülteciler karakola götürüldü. Burada yapılan inceleme sonrası gözaltına alındı.