Depremzedeler ulaşmak isteyen vatandaşlar için yeni uygulama geldi! e-Nabız üzerinden bu butonu kullanarak bilgi almak artık mümkün!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen şiddetli depremden sonra Sağlık Bakanı’ndan önemli bir açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremden etkilenmiş olan yakınlarının ne durumda olduğunu kontrol etmek isteyenler için e-Nabız uygulamasına yeni bir buton eklediklerini açıkladı.
Tüm ülkeyi yasa boğan depremin etkileri azaltılmaya çalışılıyor. Bir yandan devam eden arama kurtarma çalışmaları bir yanda ise bölge halkına hem yurt içinden hem de yurt dışından destekler gelmeye devam ediyor.
BAKAN KOCA, YENİ UYGULAMAYI ANLATTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremler sonrasında yeni bir açıklama yaptı. Depremzedelerin durumunu merak edip, haberdar olmak isteyen vatandaşlar artık e-Nabız sistemi üstünden bilgi sahibi olabilir. E-Nabız’a yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme butonu, kullanıma açıldı.
Sağlık Bakanı, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile konuya dair bilgileri açıkladı. ‘DURUMU NASIL, HANGİ SAĞLIK KURULUŞUNDA?’ soruları için Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız sitesine girip, Doğal Afet Bilgilendirme menüsünü kullanarak, afetten etkilenmiş olan birinci yada ikinci derece yakınları için sağlık durumu, bulunmuş oldukları sağlık kuruluşları bilgilerine ulaşmak artık çok kolay, açıklaması geldi.
‘Doğal Afet Bilgilendirme ile yakınlarınızın (anne, baba, kardeş, eş) sağlık durumunu sorgulamak mümkün’ yazan açıklamada, ‘e-Nabız kayıtları, kimlik no üzerinden tesislerimizin göndermiş olduğu sağlık bilgilerinden meydana gelmektedir. Kurumların bilgi güncelleme durumlara göre de bu bilgiler değişebilir, açıklama yapıldı.
E-NABIZ ÜZERİNDEN YAKINLARINIZA NASIL ULAŞIRSINIZ?
- e-Nabız profilinizi kullanarak Doğal Afet Bilgilendirme menüsüne gelin.
- Açılan ekranda bilgilendirme metnini onaylayıp devam edin.
- Afet Bilgisi Sorgula butonu ile 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem ile alakalı olarak yakınlarına ait olan bilgilere ulaşabilirsiniz.
Meydana gelen şiddetli depremler sonrasında, yeni uygulama ile vatandaşların yakınlarına rahatlıkla ulaşması hedefleniyor. İletişim ağından ki sorunlar, vatandaşların iletişim imkanlarına ulaşım sorunları nedeniyle, yeni uygulama ile haber alıp verme konusunda bir rahatlama yaşanması bekleniyor.
Deprem bölgesinde olan yakınlarına ulaşmak isteyen kimseler, bu şekilde e-Nabız üzerinden gerekli işlemleri yaparak, bilgi almaları daha kolaydır.