Editörün SeçtikleriGündem

Ahmet Ercan il il duyurdu: Nerede kaç şiddetinde deprem bekleniyor? İşte il il ilçe ilçe deprem haritası

Ülkemizin önemli deprem bilimcileri arasında olan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan yaptığı açıklamalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Ahmet Ercan il il duyurdu! Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan binaların altında 200 bin kişinin olduğu ifade eden Ercan, il il ilçe ilçe kaç şiddetinde deprem olabileceğini açıkladı.

Kahramanmaraş’ta peş peşe 7,7 ve 7,6 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde can kaybı son olarak 18 bin 342 olarak açıklandı. Yaralı sayısı 74 bini geçerken, yıkılan binaların sayısı ise 11 bini geçti.

İL İL İLÇE İLÇE BELLİ OLDU

Ercan, depremin 5. Gününde 200 bin kişinin enkaz altında olduğunu hesapladı. Hangi illerde kaç şiddetinde deprem beklendiğini ise haritalı olarak duyurdu.

GERÇEK ÖLÜ SAYISI 9. GÜNDE ÇIKACAK

Ahmet Ercan, “Yaklaşık 13,5 milyon kişi, 4 milyon yapı etkilendi. Korkarım ki, kabaca 200 bin kişi halen göçük altında çoğu cansız, çok azı kurtarılmayı bekliyor. Bugün 5. Bronz gün başladı. Gerçek ölü sayısı, 9. günden sonra başlayacak olan göçük kaldırma işlemiyle ortaya çıkacaktır. Durum çok acı.” dedi.

EN RİSKLİ İLLER MARMARA BÖLGESİ’NDE BULUNUYOR

Ercan’ın hazırladığı haritaya göre en riski iler Marmara Bölgesi’nde bulunuyor. İstanbul’da 7,8 şiddetinde depremin beklendiği ifade edilirken, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale Bölgesi’nde de 7 üzeri deprem olabileceğini açıkladı.

İL İL İLÇE İLÇE DEPREM HARİTASI