• Haberler
  • Gündem
  • Celal Şengör açıkladı: Daha büyük deprem gelecek! 'İmkanınız varsa uzağa taşının'

Celal Şengör açıkladı: Daha büyük deprem gelecek! 'İmkanınız varsa uzağa taşının'

Pazartesi günü Kahramanmaraş ilimizde 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerden sonra deprem uzmanlarının açıklamaları yakından takip ediliyor oldu.Profesör Dr.

Pazartesi günü Kahramanmaraş ilimizde 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerden sonra deprem uzmanlarının açıklamaları yakından takip ediliyor oldu. Profesör Dr. Celal Şengör bir dergide depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul için daha büyük bir deprem beklendiğini ifade eden Şengör’ün açıklamaları haberimizde..

Jeofizikçi Profesör Dr. Celal Şengör, Almanya’nın çok okunan gazetelerinden olan Bild’den Hartmut Wagner’a konuştu. On binlerce kişinin hayatını kaybettiği depreme ilişkin konuşan Şengör, “Erdoğan tamamen başarısız oldu, neredeyse her şeyi yanlış yaptı” şeklinde konuştu.

BU TÜR BÜYÜK DEPREMLERE KARŞI NE YAPILDI?

Şengör, “Türkiye’deki son büyük depremde ölü sayısı resmi olarak 18 bindi ve bu rakam 30 bine daha yakın. Erdoğan ülkesini bu tür büyük depremlere hazırlamak için ne yaptı? Hiçbir şey! 2003-2014 yılları arasında başbakan ve sonrasında da cumhurbaşkanı olmasına rağmen” ifadelerini kullandı.

7 ŞİDDETİNDEN BÜYÜK BİR DEPREM MEYDANA GELEBİLİR

Şengör, Alman medyasına İstanbul’da da büyük bir deprem olabileceğini söyledi. Şengör, “Pazartesi günkü depremin boyutu 7.8. Maalesef, İstanbul’da da bu büyüklükte bir deprem beklemeliyiz. Gelecek 30 yıl içinde 7 şiddetinden büyük bir deprem meydana gelme ihtimali yüzde 70 seviyesinde” dedi.

TAHMİNEN 8 BİN BİNA YIKILABİLİR

Şengör, İstanbul’daki yapılarla ilgili de konuşarak “Böyle bir depremin sonuçları korkunç olur! 50 bin ile 100 bin kişinin ölmesinden korkuyorum. İstanbul’daki binaların yüzde 60’ı kaçak ve ve tahminen 8 bin bina tamamen yıkılabilir” ifadesini kullandı.

TAŞINMANIZI TAVSİYE EDERİM

“Devlet, daha pahalı da olsa yeni evlerin depremlere dayanıklı hale getirilmesini zorunlu kılmalı. Eğer bugün İstanbul’un göbeğinde yaşıyorsanız taşınmanızı tavsiye ederim. Şehrin dışına yaklaşık 100 kilometre uzağa”

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme