Gündem

Destek ekipleri yararları sarmak için ikinci kez yola çıktı! Yunanistan, Polonya ve Özbekistan arama kurtarma ekipleri bölgeye ulaştı!

Deprem bölgesine gönderilen yardımlar arama kurtarma çalışmalarında ek destek ihtiyacı hissettirmeye devam ediyor. Kahramanmaraş başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da bulunan 10 farklı ili etkileyen deprem için farklı ülkelerden ek destek ekipleri gönderilmeye devam ediyor. Son olarak Polonya Savunma Bakanlığı sağlık ekibi ile Türkiye’yi desteklerken Yunanistan dün akşam saatlerinde ilave ekip göndereceğini duyurdu. Özbekistan bu çağrıya yanıtsız kalmayarak ek kurtarma ekibini Gaziantep’e gönderdiğini ifade etti.

“TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ!”

Polonya Savunma Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Askeri sağlık görevlilerinin Türkiye topraklarına adım attığını ifade eden Savunma Bakanlığı: “Deprem bölgelerinde yardım çalışmaları devam ediyor. Sahra hastanesi kurulabilmesi için askeri uçaklarla tıbbi ekipmanlar Türkiye’ye nakledildiği” açıklaması yapıldı.

Öte yandan Yunanistan İklim ve Sivil Koruma Bakanı da konu üzerinde bir açıklama yaptı. Çöken binaların içerisindeki kalıntıları temizleyebilmek için özel uzmanların bulunduğu ve doktorların yer aldığı bir ekibin Türkiye’ye gönderildiği ifade edildi. Deprem sürecinde Türkiye’nin yanındayız, denildi.

9 BİRİMLİ SAHRA HASTANESİ KURULACAK!

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev depremi en başından beri takip eden destekçi ülkeler arasında yer alıyordu.Yapılan bu açıklama sonrası Gaziantep’e giden 50 kişilik sağlık ekibinin aslında 9 farklı üniteden oluşan bir Sahra hastanesi olması için işleme başladığı anlaşıldı. İlave ekipmanlar ve yardım ekibi gönderileceğini ifade ederek şu sözleri paylaşmıştı:

“Mağdurlara yardım edebilmek için Savunma Bakanlığı tarafından tıbbi müfreze ekibi 50 farklı çalışan hizmet edebilmek için 9 ayrı birimden oluşan bir Sahra hastanesi ile beraber bölgeye konuşlanabilmek üzere planlamalar başladı” denildi.