Gündem

BAYKAR’dan deprem bölgesine 1000 konut bağışı yapıldı! 2 bin kişilik BAYKAR Konteyner kent kurulacak!

Türkiye’de milli SİHA geliştiricisi Selçuk Bayraktar deprem bölgesine yüklü bir bağışta bulundu. Depremzedelere 1000 konut bağışı ile birlikte kendi projesi BAYKAR Konteyner kentini oluşturacak.

BAYKAR yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda teknoloji lideri olanı Selçuk Bayraktar deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyacını daha iyi şartlarda çözüme kavuşturabilmek için yeni projesini duyurdu. AFAD ile birlikte organize şekilde yürüttüğü proje kapsamında konut seferberliğini başlattığını ifade eden Bayraktar, 1000 konut bağışladığını duyurdu.

2 BİN KİŞİLİK DEV HİZMET!

Selçuk Bayraktar deprem bölgesi Kahramanmaraş’taydı. Burada bir videolu paylaşım yaptı. Paylaşımda: “Oldukça büyük iki deprem sonrası felaketi yaşadık. Yaraları sarmak hepimizin boynunun borcudur. Sırt sırta seferber olduk ve gayret gösterdik. Gayret göstermeye devam ediyoruz” dedi. Kara kışta canla başla mücadele eden isimsiz kahramanlara dikkat çeken Bayraktar: “AFAD’la beraber koordine olarak 2000’e yakın vatandaşa barınma imkanı sunacağız. Yakında konteyner kenti hayata geçiriyoruz” dedi.

“ZOR GÜNLERİ BERABER ATLATACAĞIZ!”

Depremzede vatandaşlar için 1000 konut bağışlayan BAYKAR firması: “Yaralarımızı tek yürek hep beraber saracağız” sloganı ile yola çıktı. BAYKAR’a ait sosyal medya hesabı üzerinden şu ifade paylaşıldı:

“Deprem bölgesinde olan kardeşlerimizin ihtiyacını çözebilmek adına AFAD’la birlikte 1000 konut bağışlıyor ve konut seferberliğini başlatıyoruz. Toplamda 1 milyar 855 milyon TL bağışta bulunuldu. Bölgede acil barınma ihtiyacına yönelik 2000 mağdur vatandaşın yaşayabileceği özel bir BAYKAR konteyner kenti hayata geçiriliyor. Zor günleri beraber atlatacağız” dedi.

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?

7 Ekim 1979 doğumlu olan Bayraktar Türk mühendistir. İlk milli SİHA sistemi BAYKAR BAYRAKTAR TB2 ile beraber ilk insansız milli savaş uçağı BAYRAKTAR Kızılelma’nın mimarı BAYKAR yönetim kurulu başkanı ve teknoloji lideridir.