Gündem

Renault Group Türkiye’den ayrılık haberi geldi! Şirket CEO’su Hakan Doğu, görevi bırakıyor!

Renault Group Türkiye CEO’sundan ayrılık haberi! Şirket üst yöneticisi Hakan Doğu görevinden ayrılmaya karar verdi. Konuya dair sosyal medyadan paylaşım yaparak, açıklamada bulundu.

Renault Group Türkiye üst yöneticisi olan Hakan Doğu, görevinden ayrılma karar aldı. Alınan bu karar Doğu’nun sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu. Twitter üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

10 senelik inanılmaz bir kariyer sonrasında Renault Grubundaki bütün görevlerimden bugünden itibaren ayrılıyorum, açıklaması yapan Hakan Doğu, profesyonel yaşamımda yeni hikayeler yazmayı amaçladığım bir yolculuğa adım atarken öncelik olarak Oyak Grubuna iş paydaşlarımıza ve çalışanlarımıza içtenlikle teşekkürlerimi sunmaktayım, cümlelerine yer verdi.

HAKAN DOĞU KİM?

1966 senesi içerisinde Bursa’da dünyaya geldi. 1987 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1987 senesinde iş hayatını geçen Hakan Doğu, 1938’de Valeo Transmission Türkiye’ye katılmış oldu. Hakan Doğu, 4 yılı Fransa’da olmak üzere 15 seneyi farklı görevlerde çalıştıktan sonra, 2013 senesinde Renault Group bünyesinde Motor Aksamları Satın Alma Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 2015 senesinde de aynı yerde satış direktörlüğüne başladı.

2017 senesinden itibaren Renault- Nissan-Mitsubishi-Alliance ortak girişim içinde Global Kıdemli Satış Sonrası Başkan Yardımcılığı yapan Doğu, aynı zamanda Renault Group Yönetim Komitesinde görev aldı. Doğu, 1 Aralık 2020 tarihinde yeni grup organizasyonunda Renault Group bütün markaların Satış Sonrası Ticari ve Kalite Hizmetlerini yönetmekte olan iş biriminden Kıdemli Başkan Yardımcılığına ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliği görevlerinde yer aldı.

TEKNOLOJİ İLE YAKINDAN İLGİLENMEKTE

Hakan Doğu, son olarak da 1 Aralık 2021 yılında Türkiye’de %100 Renault Grubu iştiraki olarak çalışmalarda bulunacak olan Renault Group Otomotiv A.Ş’de CEO’luk görevi yaptı. Doğu, Renault Group CEO’su olan Luca DE Meo’ya bağlı olacaktır. Doğu, profesyonel görevlerinin yanı sıra da yurtdışında ve ülkemizde otomotiv dünyasının geleceği hakkında pek çok fikir yürütmeye devam etmektedir.

Bu çerçevede, 2020 hayata geçen ‘Sürdürülebilir Ulaşım İnisiyatifi’ kurucularından olan Hakan Doğu, ekonomik güçlendirme, bilim ve teknoloji ile alakadar olmakta.