Gündem

Deprem kira desteği yolda! Evleri hasar alan vatandaşlara kira yardımı ne zaman verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kira desteği hakkında açıklamalar yaptı. Güneydoğu’da yaşanan depremlerden sonra bölgede birçok bina enkaza büründü. Evleri hasar alan vatandaşlar için kira yardımı yapılacağı açıklandı!

Kahramanmaraş depremleri sonrasında, vatandaşların evi ağrı hasar aldı. Kimisi tamamen kullanılama hale gelirken kimisin de hasarlar meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelen açıklamaya göre evleri hasar almış olan kimseler için kira yardımı olacak.

EVLERİ HASARLI VATANDAŞLARA DESTEK

Deprem kira yardımıyla alakalı olarak ayrıntılar geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Meydana gelen şiddetli depremlerde birçok vatandaşın evi hasar aldı. Evleri hasarlı vatandaşlara yardım edilecek. Kira desteği sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günler içerisinde Adıyaman’da depremzedeler için yapılacak olan deprem kira desteği hakkında konuştu. Evleri hasar alan depremzedeler için kira desteği verilecek. Konuya dair şu açıklama geldi; Çadırlarda yaşamak istemeyen vatandaşlarımız için kira bedellerini ödeyerek konutlara yerleşmelerine yardım edeceğiz. Bir sene itibariyle vatandaşlarımız burada kalabilir. Türk Hava Yolları deprem bölgesine gidenleri de gelenleri de para almadan ücretsiz bir şekilde taşıyacak, buna yönelik talimat vardır, ifadelerini kullandı.

KİRA YARDIMININ ŞARTLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya dair açıklamasına şu şekilde devam etti; Hane başına taşınma yardımıyla beraber 15’er bin TL vermek için hazırlık yapıyoruz. Bu hanelerdeki bulunan vatandaşlarımızdan konteyner kentler haricinde barınacak olanlar için de gerekli kira desteği sağlayacağız, cümlelerine yer verdi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve tüm ülkeyi acıya boğan depremlerden sonra, yaralara sarılmaya devam ediliyor. Hem birçok kurumdan hem de birçok ünlü isimden yardımlar geliyor. Aynı şekilde ülkenin resmi devlet kurumları da yardım elini bölge için uzatmakta.

Cumhurbaşkanı’ndan gelen açıklamaya göre, bölgede evi hasar almış vatandaşlar için kira yardımı yapılacak. Belirli bir orandan kira için gereken destek sağlanacak. Bir yıl kadar da süre tanınmış olacak. Çadırda kalmak istemeyen vatandaşlar kira yardımıyla evlere geçebilme imkânı elde edecekler. Kira yardımının hane başına 15’e TL olması da açıklanan bilgiler arasında yer aldı.