Gündem

Kira artışı 20 bin TL’ye ulaştı! Şikayet telefonları binleri aştı! Fırsatçılığa “empati kurun” çağrısı yapıldı!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin etkileri 10 ilde derinden hissedildi. Doğu ve Güneydoğu bölgelerini kapsayan depremden sağ kurtulanlar yaşamlarından farklı illerde devam edebilmek için mücadelesini başlattı. AFAD ve sivil toplum örgütleri tarafından yönlendirilme ile en uygun ile göç faaliyetleri tüm hızıyla devam ederken acı haberler gelmeye devam ediyor.

Depremde oluşan mağduriyeti fırsata çevirmek isteyen ev sahipleri ise herkesi şaşkınlığa uğratıyor. Her gün yüzlerce şikayet aldığını ifade eden Emlakçılar Odası Başkanı ev sahiplerini vicdana davet ediyor.

“Enkaz altından sağ kurtulan insanları ağır kiralarla  yeniden mi öldürmek istiyorsunuz?” diyerek sağduyu çağrısında bulundu. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat yoğun şekilde deprem bölgelerinden farklı illere başlayan göçü fırsata çevirenlere ateş püskürdü.

KİRALAR 20 BİNE ULAŞTI!

Cumhurbaşkanı tarafından paylaşılan bakanlıklar aracılığı ile duyurulan deprem bölgelerinden uzakta otel, sosyal tesisler ve barınma merkezlerine tahliye süreci devam ediyor. Özellikle bu süreçte belediyeler, STK’lar ve kamu kurumları tüm imkanlarını depremzedeler için seferber ediyor.

Millet tek yürek olarak bu davanın peşinde insanlar yardımcı olabilmek için maddi manevi kendini seferber ederken bazı ev sahipleri fırsatçılığı bırakmıyor. Gelen haberlere göre özellikle Akdeniz bölgelerinde Yenişehir ve Toroslar kent merkezlerinde ev kiralarının 20 bin TL’ye çıkarıldığı ifade edildi.

“LÜTFEN EMPATİ KURUN!”

Söylenene göre Silifke ve Erdemli ilçelerinde birçok ev sahibi ancak bir yıllık peşin kira karşılığında evinde kalabilme şartı sundu. Bu durum şikayetlerin gittikçe artmasına sebep oldu. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı daha fazla sessiz kalamadı: “Vicdanlı olun” çağrısında bulundu.

Son günlerde şikayetler gittikçe artıyor. Konu üzerine başkan Canpolat şu açıklamada bulundu: “Kentimizde kanayan bir yara var fakat yaklaşık 3 gündür şikayet üstüne şikayet almaktayız. Biz birlik ve beraberlik içerisinde yarayı saran bir topluluktuk. Ama yaşanan deprem sonrası gördük ki ev sahipleri düşürülmesi gereken kira döneminde iki katına çıkarıyor. 3 bin TL olan kiralar 5 bin TL oldu. 5 bin TL’lik evler 10 bin TL’ye yükseltildi” ifadesinde bulundu.

FAHİŞ ARTIŞLAR NEREYE ŞİKAYET EDİLEBİLİR?

Canpolat fırsatçı emlakçılara adeta ateş püskürdü: “Lütfen empati kurun ve vicdan sahibi olun bu insanların hepsi enkazdan kurtularak buralara kadar gelebildi. Orada ölmediler fakat şu an buradaki insanları yüksek kiralar altında öldürmeye mi çalışıyorsunuz. Lütfen biraz daha vicdanlı davranalım” dedi yüksek kira ile karşılaşan vatandaşların hemen ihbarda bulunmasını ifade eden Canpolat, “Ticaret İl Müdürlüğü ile iletişime geçsinler böyle bir durumda biz de elimizden geleni yapacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.