Gündem

Depremzede çiftçilere güzel haber geldi! Bakanlık, mazot ve gübre desteği için başvuru süresini uzattı!

Depremzedeler için yardımlar sürüyor. Şimdi de depremzede çiftçiler için yardım eli uzatıldı! Mazot, gübre, hayvancılık ve kırsal kalkınma desteği ile Çiftçi Kayıt Sistemi ürün güncelleme başvuru tarihleri 8 Mayıs 2023’e kadar uzatıldı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Güneydoğu’da yaşanan depremlerden sonra bölge halkında çiftçiler için yeni karar aldı. 10 şehirdeki çiftçilere yönelik kararlar açıklandı.

Bakan Kirişçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti; 2022’nden beri ayni olarak verilmeye başlanan mazot ile gübre destekleri, depremden etkilenmiş olan 10 şehrimiz için nakit olarak ödemesi yapılacak. Bu çerçevede toplam tutarı 2.8 milyar TL olan mazot ile gübre destekleri bu ayın sonuna kadar çiftçilerimizin hesaplarından olacak. 2023 üretim yılı ÇKS başvurusunda bulunan üreticilerimizin 28 Şubat olan son başvuru tarihi de 8 Mayıs 2023’e kadar uzatılmış oldu, dedi.

1.5 MİLYAR LİRA YEM DESTEĞİ

Aynı zamanda, sene boyunca ödenecek olan 530 milyon TL tutarında olan Çiğ Süt Desteği, Buzağı Desteği, Büyükbaş Hayvan Desteği, Anaç Koyun-Keçi Desteği, Arılı Kovan Desteği, Sürü Büyütme ile Yenileme Desteği için ödemeler de 10 şehirde şubat ayı içerisine alınarak üreticilerimizin hesaplarından olacaktır, açıklaması yapan Bakan Kirişçi, 10 şehir için 185 bin işletmeye, 2 milyon kadar büyükbaş hayvan başı için 500 TL ve 9 milyon küçükbaş hayvan için de hayvan başına olmak üzere 50 TL olmak üzere toplam da 1.5 milyar TL yem desteği sağlanacak, açıklamasında bulundu.

BAŞVURU SÜRESİ 8 MAYIS’TA SONLANACAK

Kırsal Kalkınma Desteği ’ne yönelik olarak Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımları için de 2022-2023 dönemi başvuru süresi, depremden etkilenmiş olan 10 şehirde 8 Mayıs’a kadar diğer şehirler de ise 28 Şubat’a kadar uzatılmasına karar verilmiştir. Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları için 2022-2023 dönemi proje değerlendirme süresi de , depremden etkilenmiş olan 10 şehirde 8 Mayıs 2023’e diğer şehirlerde ise 10 Mart 2023 tarihlerine kadar uzatılmaya karar verildiğini, Bakan Kirişçi açıkladı.