Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan deprem bölgesi hakkında güncel bilgiler! Ailelere yardım için 10 bin TL verildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerin merkez yeri Kahramanmaraş’ta önemli açıklamalarda bulundu! Bakan Soylu, depremzede ailelere yardım için 335 bin 956 aileye yönelik 10’a bin TL hesaplarında olduğunu aktardı!

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nde kurulu olan kriz merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bakan Süleyman Soylu, bölge hakkında ve depremzedeler hakkında önemli açıklamalar bulundu. Enkazların kaldırılması, ölülerin tespiti, defin ve kimliklendirme işlemleri için yargı ortaya koyduğu koordinasyonla beraber sağlık, kriminal ve adli tıp ihtiyaç halinde gerçekleştiğini söyledi.

ENKAZ SAHİPLERİ DE ORDA OLABİLECEK

Yine aynı şekilde, bundan sonraki soruşturmalara konu olacak bugünkü soruşturmalara konu olacak yapılardaki yapım eksikliğinden kaynaklı süreçlerle ilgili olarak de yine yargı gözetiminde Çevre Şehircilik Bakanlığı birimleri, bilirkişiler, savcılar alınan karotlar tüm bunların incelemeler tüm binalarda teker teker devam edecektir, açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu, yıkılmış ve ağır hasarlı yıkılacak binaların çevresinde kolluk kuvvetlerinin de olmayı sürdüreceğini ifade etti. O binaların sahibi olan kimseler orada ne olur endişesine sahip olmasınlar. İllerimizde bir kolluk kuvveti varsa artık 3 kolluk kuvveti vardır, dedi.

SALGIN HASTALIK VE ENFEKSİYON AÇIKLAMASI

Aynı zamanda şu an için herhangi bir salgın hastalık ya da enfeksiyon yayılımından söz edilmediğini açıklayan Bakan Soylu, bu illerin sağlam zemin üstüne yeniden burada yaşayanların illeri olarak hayatına devam edecek. Burada sağlam zemin üstüne bu illerdeki hayatiyet devam edecek. Sağlık Bakanlığımızla beraber çalıştık şu an için bir salgın durumu ya da bir enfeksiyon, bağırsak enfeksiyonu söz konusu olmamaktadır. Sağlık yetkilileri, atacağımız adımlar nasıl olacağı konusunda uyarıda bulunuyor. Hem hastaneler hem de Kahramanmaraş özelinde konuşmak gerekirse, ekipler tarama çalışmalarına devam ediyorlar.

Barınma merkezi olarak da çadırların kurulduğunu açıklayan Bakan Soylu, ülke genelinde 200 bin çadır sevk edildiğini, önemli bir kısmının da kurulduğunu söyledi. Aynı zamanda 100 bin çadırında yolda olduğu öğrenildi. Gıda için de sürdürülebilirliğe değinen Bakan Soylu, kuru gıda ve hijyen için sürdürülebilirlik vurgusu yaptı.