Gündem

TOKİ arsa çekilişi için süreç durduruldu! Deprem nedeniyle arsa kura çekimi belirsiz bir süre ile ertelendi!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında tasarlanan pek çok uygulama ötelendi. Çok sayıda kurumsal işlem belirsiz bir süreye kadar ertelenirken TOKİ tarafından yapılan arsa çekilişleri içinde verilen tarihler değişti.

Deprem öncesinde belirlenmiş olan 7 Şubat Salı günü açıklanması beklenen Afyonkarahisar ve İzmir’deki kura çekilişleri için süreçte ne yapılacağı merak ediliyordu. Bunun dışında Kırklareli ve Edirne’de yapılacak çekilişler için yeni bir açıklama geldi. Belirsiz bir tarihe kadar yapılacak çekilişlerin ertelendiği açıklandı.

ARSA ÇEKİLİŞİNDE EN YAKIN HANGİ İLLER YER ALIYORDU?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında arsa çekilişinin ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. Cumhuriyet tarihindeki en büyük sosyal proje olarak adlandırılan TOKİ çekilişlerinin ertelendiği açıklandı. 7 ve 14 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan Afyonkarahisar, İzmir, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri için geçerli kura çekilişleri deprem sebebiyle belirsiz bir süreye kadar ertelendiği denildi.

Bu demek oluyor ki TOKİ tarafından gerçekleştirilecek 250 bin sosyal konut projesi içerisine dahil edilmiş konut ve arsa kura çekimleri bilinmeyen bir süreye kadar ertelenmiş oldu. Yapılacak yeni kura çekimlerinde ise İzmir, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve benzeri farklı yerleşkeler bulunuyordu. İkinci bir duyuruya kadar bu süre ertelendi.

ARSA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

TOKİ tarafından gerçekleştirilen projelere başvuruda bulunmuş olan kişi online ortamda e-devlet sistemini kullanarak kura sonucunu öğrenebilecek. Bunun için e-devlet’e giriş yapıldıktan sonra “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı” sayfasına geçilerek TC kimlik numarası ile sorgulama işlemi tamamlanabilecektir. Ertelenen kura tarihleri yeniden belirlendikten sonra gün ve saat olarak TOKİ’nin internet sitesi üzerinden resmi makamlar tarafından paylaşılacaktır, açıklaması yapıldı.