Gündem

Adıyaman’da 6 bin 108 binanın hemen yıkılması gerekiyor! Bakan, şehirdeki binaların durumunu açıkladı!

Yaşanan şiddetli depremlerden sonra yıkılacak olan binaların tespiti yapılı. Bakan, Adıyaman’da toplam 6 bin 108 binanın acil olarak yıkılması gerektiğini açıkladı. Şehirde deprem sonrası enkazdan çıkarılanların sayısı da 16 bin 713 olarak kayda geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’da bulunan Afet Koordinasyon Merkezi’nden depremle alakalı açıklamalar yaptı. Yaşanan depremden sonra 1485 binanın yıkılmış olduğunu ve 139 binada da enkaz kaldırma işlemlerinin sona erdiğini açıkladı. Bakan Karaismailoğlu sözlerin şu şekilde devam etti; Umudumuzu kaybetmedik, arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürmekte. Adıyaman’da toplam 16 bin 713 kişiyi enkazdan çıkarmayı başardık. Devam eden çalışmalarda 5 bin 703 personel faaliyet gösterirken, bunun yanı sıra 30 bin civarında da farklı kurumlardan personeller canla başla çalışmalarını sürdürmekte. 1485 yıkılmış olan bina enkazından 36 binada arama kurtarma ekiplerimizin çalışmaları sürmekte, cümlelerini kullandı.

AĞIR HASARLI 4 BİN 85 BİNA VAR

Aynı zamanda Adıyaman’da hasar tespit çalışmaları ara vermeden devam ettiğini açıklayan Bakan Karaismailoğlu, hasar tespiti için gerekli çalışmaların Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından sürmekte olduğunu söyledi. Bu çerçevede Adıyaman’da yıkılan bina sayısının 1485, ağır hasar almış bina sayısının da 4 bin 85, acil bir şekilde yıkılması gereken bina sayısı da 538 olarak belli oldu. Sonuçta, acil olarak yıkımının yapılması gereken 6 bin 108 bina vardır. 139 binanın enkaz kaldırma işlemlerini sonlandırdık açıklaması yapıldı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bakan açıklamasına şu şekilde devam etti; 292 ambulansla 2 bin 400 sağlık personeli ile sahada çalışmalar sürüyor. 950 yaralımızı da hava ambulansları kullanarak İstanbul ve Ankara’daki hastanelerimize sevk etmiş bulunuyoruz.

Adıyaman içinde çadır ve konteyner çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. 28 bin 736 çadır kurulumu yapılarak toplam da 114 bin 944 vatandaşımız için barınma imkanı sunmuş olduk. Gelecek olan çadırlarla beraber köylerimizdeki hayvan çadırlarının istekleri de yerine getirilmiş olacaktır, açıklamasına bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, Adıyaman için güncel deprem bilgilerini bu şekilde paylaşarak bilgi verdi.