Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Resmen duyuruldu: 10 bin TL ödemeler hesaplara geçmeye başladı! Banka hesaplarınızı kontrol edin

AFAD, önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamasında konutları hasar gören depremzedelere 10 bin TL destek ödemesinin başladığını açıkladı. Vatandaşların hesaplarını kontrol etmesi gerektiği ifade edildi. İşte detaylar..

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi resmen yıkan deprem sonrasında vatandaşlara 10 bin TL destek ödeneceği açıklanmıştı.

AFAD RESMİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuya ilişkin AFAD tarafından yapılan açıklamada ödemelerin başladığı belirtildi.  İşte AFAD’ın yaptığı o açıklama ve detaylar:

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından konutları hasar gören vatandaşlarımıza yönelik 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup, çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler yapılmaktadır. Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlanmıştır. Ödemeler için e-Devlet’ten başvuru şartı aranmamaktadır. Hane Başı Destek Ödemeleri Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşlarımızın ise TC kimlik numaralarına yapılmaktadır”