Gündem

ÇSG Bakanlığı duyurdu! Deprem bölgesindeki vatandaşa nakdi ücret ve çalışma ödeneği verilecek! Başvuranın hesabına 4 bin TL yatırılacak!

Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde bulunan vatandaşlara ödeme yapılacağı duyuruldu. 10 il için geçerli olacak bu ödenek nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneği olarak iki farklı şekilde sunulacaktır, denildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olarak meydana ve 9 saat aralıklarla etkisini hissettiren deprem sonrası can kaybı 36 bini aştı. Arama kurtarma çalışmaları bölgesel olarak sürerken enkazdan kurtulan fakat mağduriyet yaşayan vatandaşlar için kurumsal destek süreci başladı.

BORÇLAR 6 AY ERTELENİYOR!

Halkbank tarafından bölgedeki esnaf ve sanatkarların desteklenebilmesi adına düşük faizli kredi başvurusu yapılabilmesi için fırsat alanı oluşturuldu. Öte yandan bankada kredi kartı ve kredi borcu bulunan vatandaşların 6 ay boyunca erteleyebilme fırsatından faydalanabilmesi de sağlandı. Ardından buna benzer bir haberi İş Bankası duyurdu. Bölgede yaşamını yitiren kişilerin kullandıkları bireysel kredilerden kalan borçlarının hepsini istisnasız sildiğini paylaştı. Öte yandan bankada kredi kartı borcu ve kredi borcu bulunan kişilerin 6 aylık ertelemeden faydalanabileceğini de ekledi.

ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN NE ZAMAN YARARLANILACAK?

Yapılan incelemeler doğrultusunda son açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından geldi. Deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olabilmek adına nakdi ücret ödeme ve kısa çalışma ödeneği verileceği söylenildi.

Açıklanan haberin içeriğinde; yaşanan depremden etkilenen 10 ilde çalışma ödeneği ve nakdi destek ücreti sağlanacak. Bakanlık bu bölgelere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Alınan bu kararın Cumhurbaşkanlığı onayı sonrası Resmi Gazetede yayınlanarak resmen yürürlüğe girmesi bekleniyor, denildi.

HER ÇALIŞANA 4 BİN TL ÖDENECEK!

Konunun detaylarında deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar için ödenecek kısa çalışma ödeneğinin her çalışanı için 4 bin TL olacağı da paylaşıldı. Deprem bölgesinde eşini, çocuğunu ya da anne babasını kaybetmiş kişiler ölüm aylığı başvurusu yaptıkları takdirde 1 Mart tarihinden itibaren bu aylıkları düzenli olarak almaya başlayabileceği de paylaşıldı.