Gündem

Küçük çocuk enkaz altında 10 gün kurtarılmayı bekledi! Yöneltilen o sorunun şaşkınlığıyla ekipleri tersledi “Sohbet etmenin zamanı mı?”

Uzun saatler enkaz altında kalan vatandaşlar bir anda gün yüzü ile buluştuğunda ne yapacağını şaşırıyor. Tam da o sırada arama kurtarma ekipleri sevinçle samimi ve içten yaklaşım sergiliyor. Depremin 10. gününde enkaz altından çıkarılan küçük çocuğun verdiği tepki bambaşkaydı. O anlar sosyal medyada bir anda hızla yayıldı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde yaşadıkları evin enkazında kalan Muhammed isimli küçük çocuk coşkuyla karşılandı ve ekipler ona içten bir yaklaşımla hangi takımlı olduğu sorusunu yöneltti. Aldıkları tepki ise oradakileri tebessüm ettirdi ve o anlar anbean kaydedildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 farklı ili derinden etkileyen depremin sonrasında yaralar sarılmaya devam ediyor. 16 Şubat tarihi itibariyle başlayan depremin 11. gününde enkaz alanlarında arama kurtarma faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. Mucize günlerinde yaşanan her gelişme hem arama kurtarma çalışmalarını sunan ekipleri hem de tüm Türkiye’yi büyük sevince boğuyor.

KENDİSİYLE BERABER 42 KİŞİ KURTULDU!

Kahramanmaraş’taki depremde göçük altında kalan ve 10. gün ulaşılan Muhammed isimli çocuk 320 dairesi bulunan Ebrar sitesinde yaşıyordu. 42 farklı depremzede ile beraber o da kurtarılanlar arasındaydı.

Çocuğa ulaşıldığında enkaz altından çıkarmaya çalışan ekipler büyük bir müjde ile ve sevinçle onu karşıladı. Arama kurtarma ekipleri tam o sırada çocukla muhabbet etmek istedi ve küçük çocuğa; “Hangi takımı tuttuğunu” sordu.

KÜÇÜK ÇOCUK EKİPLERE NE DEDİ?

Aradan geçen 10 günün ardından ilk kez yeryüzüyle buluşan ve karanlıktan aydınlığa çıkan küçük çocuk o soruya çok sinirlendi. Muhammed’in vermiş olduğu tepki sosyal medyada viral oldu. Arama kurtarma ekipleri ve küçük çocuk arasında geçen muhabbet sevimli bulundu. Gelen soruya karşılık: “Ya Galatasaray işte…çok soru sormayın. ilk kez enkaz altında kaldım zaten. Şu anda sohbet etmenin zamanı mı?” dedi.