Editörün SeçtikleriGündem

Naci Görür o bölgeye dikkat çekmişti: Korkutan deprem oldu! Kandilli Rasathanesi son dakika açıkladı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra Prof. Dr. Naci Görür’ün açıklamaları yakından takip ediliyor. Gelen son habere göre yakın zamanda risk altında diyerek uyardığı Bingöl’de korkutan bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nin açıklaması ve detaylar haberimizde..

Kandilli Rasathanesi’nin yaptığı açıklamaya göre gece saat 03.35 civarında meydana gelen depremin büyüklüğü 5,0 olarak açıklandı. Naci Görür’ün daha önce Bingöl’ü uyarması ise vatandaşları tedirgin etti.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve resmen 10 ilimizi tanınmaz bir hale getiren 7,7 ve 7,6’lık depremlerin etkileri halen devam ediyor. Bölgede ise artçı sarsıntılar sürekli meydana geliyor. Bu sabaha karşı Bingöl’de korkutan bir deprem meydana geldi.

DEPREMİN VERİLERİ

Kandilli yaptığı açıklamasında yerin 5 km derinliği altında 5,0 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssü ise Bingöl Bilekkaya – Yayladere olarak açıklandı.

“BURASI YAKINDA KIRILIR” DEMİŞTİ

Prof. Dr. Naci Görür, daha önce yaptığı açıklamasında şunları demişti:

“Ama, en ağırlıklı olarak Erzincan, Bingöl, Karlıova arasında Yedisu fayının bulunduğu yer var. Kuzey Anadolu fayı üzerinde. En son 1790’larda olmuş. Burası yakında kırılır. Bir tarih vermek doğru değil. Ancak çok beklemeyeceğimizi düşünüyorum”