Gündem

Bihter’in gerçek kocası sonunda ortaya çıktı! Netflix yapımı Aşk-ı Memnu dizisinin kadrosu tamamlandı! Meğer Adnan Bey…

Türk edebiyatında romancılık anlayışına yeni bir soluk getiren Halit Ziya Uşaklıgil’in başyapıtı Aşk-ı Memnu isimli romandan uyarlanan dizi için beklenen müjde geldi. Beyaz perdeye taşınarak sinema severlerle buluşabilmesi için yeniden yepyeni bir proje ile izleyiciye aktarılmaya hazırlanıyor. Bu kez dijital platform olan Netflix’te yayına girmek için gün sayıyor.

Aşk-ı Memnu dizisinin oyuncu kadrosunda ise sanat camiasından tanıdık isimler ön plana çıkıyor. Kadro yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Kısa süre önce baş karakter olan Bihter’i Farah Zeynep Abdullah’ın canlandıracağı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklama sonrasında eşini canlandıracak Adnan Ziyagil karakterini kimin oynayacağı merak edilmeye başlandı. Ve sonunda baş karakterlerden bir diğeri olan Adnanı kimin canlandıracağı da belli oldu.

KARISI TARAFINDAN YEĞENİYLE ALDATILAN ADNAN’I KİM CANLANDIRACAK?

Netflix’te yayına girecek olan Aşk-ı Memnu dizisi Bihter ismi ile filme aktarılacak. Elde edilen bilgilere göre Adnan Bey karakterini Osman Sonant oynayacak. Özellikle popüler dizilerde ön plana çıkan Sonant daha çok Leyla ile Mecnun’daki rolü ile tanınıyor. Yine dijital platform uyarlaması Fİ isimli dizide yer almış olan Sonant, Sıcak Kafa isimli dizideki performansı ile de beğenileri toplamıştı.

PARA İHTİRASI GÖZÜNÜ BÜRÜYEN FİRDEVS YÖREOĞLUNU KİM CANLANDIRACAK?

Aşk-ı Memnu Bihter filminin set çalışmalarının Mart ayında başlaması bekleniyor. Sadece Netflix platformunda yayınlanacak olan filmin oyuncu kadrosu da süreçte yavaş yavaş netleşiyor. Bihter karakterine can verecek olan Farah Zeynep Abdullah’ın partneri olarak Behlül rolünde Boran Kuzum oynayacak. Bihter’in annesi rolündeki Firdevs Yöreoğlunu ise Camdaki Kız dizisi ile ön plana çıkan Hande Ataizi canlandıracak denildi.

KUZENİ BEHLÜLE AŞIK OLAN NİHALİ KİM CANLANDIRACAK?

Dizide Adnan karakterinin iki çocuğu bulunuyordu. Son olarak Hazal Kaya’nın canlandırdığı kızı Nihal karakterini ise Helin Kandemir oynayacak. Çiftlikte çocukların dadılığını yapan ve küçük yaşlardan beri onların yanında olan, anneleri ölmeden önce emanet ettiği Matmazel karakterine ise Ebru Özkan can verecek.

NİHAL’E PLATONİK AŞIK BEŞİRİ KİM CANLANDIRACAK?

Firdevs Yöreoğlunun iki kızından bir diğeri olan Peker karakterini ise Nezaket Erdem canlandıracak. Kadroda en çok merak edilen bir diğer isim ise Beşir oldu. Dizide yalının kahyası rolünde rol alan Beşir, küçük yaşlardan beri Nihal ve Behlül’le ayırt edilmeden Adnan Ziyagil’in himayesinde büyümüştü. Dizideki rolüne göre küçük yaşlardan beri Nihal karakterine platonik aşıktı. Netflix yapımı Bihter dizisinde Beşir rolünü Lorin Merhart üstlenecek.

DİZİNİN KONUSU NEYDİ?

Safahat, eğlence ve lüks yaşam düşkünü Firdevs Yöreoğlu ihtirasları nedeniyle eşini kaybederek iki kızıyla yaşamaya başlar.

Adnan Bey Ziyagil yalısının sahibi kibar ve varlıklı bir beyefendidir. Nihal ve Bülent isimli iki evladı, dadıları Matmazel ile yeğeni Behlül’e aynı yalıda yaşar. Eşi amansız bir hastalık sonucu hayata gözlerini yumar.

Adnan Bey, Firdevs hanımın kızı Bihter’i görür ve aşık olur. Onunla evlenir. Firdevs Hanım hep kendisinin evleneceğini düşünmüştür, kahrolur. Bihter’in yalıya gelmesi ile tüm düzen değişecektir. Kendinden yaşça çok küçük olan Bihter ile aynı yaşlarda olan Behlül’ün aynı çatı altında yaşıyor olması yasak aşkı tetikler. Tutkularına yenik düşen ikili romanın sonuna kadar gizlice aşk yaşar. Tutkuları ileri seviyede saplantıya dönüştüğünde Bihter için acı son yaklaşır.