Teknoloji

Lise ve üniversite sınavına hazırlanan gençlere Instagram’dan sürpriz yenilik geldi! Beklenen sessiz mod dönemine sonunda geçildi!

Dünya çapında oldukça popüler hale gelen Instagram uygulaması ücretsiz olarak fotoğraf ve video paylaşabilme fırsatı sunan bir oyun özelliğe sahiptir. Daha çok kitleye hızlı bir şekilde ulaşabilmeyi kolaylaştırdığı için tercih edilen İnstagram’ın yeni getireceği özellik uzun süredir bekleniyordu. 3 farklı özellik ile ön plana çıkan İnstagram “sessiz mod” ayarı sayesinde istenmeyen anlarda gelen bildirimleri durdurabilme fırsatı sağlayacak.

BEDAVA GİFLER YORUMA EKLENEBİLECEK!

İnstagram 3 yeni özelliğini kullanıcıları tanıtabilmek için hazırlıklarını tamamlanıyor. Sessiz mod özelliğinin dışında kullanıcıların paylaşılan gönderilerin yorumlarına GİF atabilmesi fırsatı tanınacak.

En çok merak edilen ve uzun süredir beklenen özellik ise sessiz mod ayarı oluyor. Kullanıcı istediği anda bildirimi kapatma alanını kullanabilecek. Bu sayede özellikle sınavları hazırlanan öğrenciler için dikkat dağıtıcı unsurlar ortadan kalkmış olacak.

SESSİZ MOD DURUMDA GÖZÜKECEK!

Sessiz mod özelliğini kullananlar anlık olarak bildirimleri kapatabiliyor. İstediği anda saniyeler içinde yeniden açabiliyor. Buradaki en önemli fark ise sessiz mod aktifken kişinin durum bölgesinde “sessiz modda” ifadesi yer alıyor. Bu sayede meşgul olduğu ve rahatsız edilmemesi gerektiği de kullanıcılar tarafından fark edilebiliyor.

İLGİLENMİYORUM TUŞU AKTİF OLACAK!

Instagram’a gelen son özellik ise “İlgilenmiyorum” tuşu olarak belirlendi. Keşfet, bölümünde yer alan gönderiler istenmeyen paylaşımlara maruz kalmaya sebep oluyordu. Bu yeni özellik sayesinde kişi keşfetinde yer almasını istemediği hiçbir gönderiyi artık göremeyecek. İlgilenmiyorum düğmesi sayesinde gereksiz gönderiler engellenebilecek.

Instagram’ın bu yeni 3 özelliği daha çok kişiselleştirebilme adımını hızlandıran bir süreci başlatacak. Kullanım kolaylığı açısından daha pratik ve elverişli hale gelmesi de bekleniyor.