Teknoloji

Sosyal medya uygulamalarında ücretli dönem başlıyor! Facebook ve Instagram’a girmek artık pahalıya patlayacak!

Sosyal medya kullanıcılarına memnun etmeyecek yeni bir açıklama Instagram ve Facebook gibi çoklu takipçi kitlesi olan uygulamalar için duyuruldu. Mark Zuckerberg tarafından platformu kullanmak isteyen kullanıcılara aylık bir ödeme yapılması güncellemesini getirildiği duyuruldu. Ücretli abonelik sisteminden nasıl faydalanılacak? Ne kadar ödeme yapılacak? araştırılmaya başlandı.

Ücretli abonelik sistemi ilk kez Yeni Zelanda ve Avustralya’da denenmeye başlandı. Kimlik doğrulama aşamaları ve müşteri hizmetlerine doğrudan erişim gibi farklı fırsatlar sunacak şekilde yenilik yapıldı. Kısa süre önce Elon Musk tarafından satın alınan Twitter’da kullanılan mavi onay rozeti uygulamasının bir benzeri artık Facebook ve Instagram’da kullanılabilecek.

ONAYLI HESABIN KİŞİYE NE  KATKISI OLACAK?

Resmi kimlikle hesabı doğrulamayı sağlayarak Instagram ve Facebook gibi uygulamalarda belirli bir ücret karşılığında mavi tik sahibi olunabilecek. Bu durum kullanıcılar içinde hesabın hem güvenliğini artıracak hem de özgürlüğünü kanıtlayacak.

Instagram ve Facebook için tanımlanan bu yeni özellik taklit hesaplara karşı korumayı üst düzey fırsat olarak sunacak. Kişiler ihtiyaç duyduklarında müşteri destek hattına daha kolay şekilde ulaşabilecek.

KİMLER, NASIL FAYDALANACAK?

Yeni sistemden faydalanmak isteyenlerin 18 yaşından büyük olması, Instagram ya da Facebook’ta fotoğrafı ile eşleşen bir resmi kimliğe sahip olması gerekecek. Twitter için Elon Musk 8 dolarlık mavi onay uygulamasını başlatmıştı. Facebook ve Instagram için bu rakamın ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı.

Doğrulaması yapılan her kullanıcı artık reel videoları ve hikayelerinde yayınlanan gönderiler için özel etiket sahibi olabilecek. Her kullanıcı aylık 100 adet ücretsiz yıldız alacak.

AYDA NE KADAR ÖDENECEK?

Ödeme yapılabilmesi için dijital para birimi kullanılacak. Profilde kullanıcı adı, doğum tarihi ve fotoğrafı değiştirmek isteyenler abonelik ve doğrulama başvuru süreci kapsamında işlemleri tamamlanabilecek. Bilgisayar üzerinden hesap kullanıcısı olanlar aylık 11,99 dolar ödeyecek. Cep telefonu üzerinden hesap kullanıcısı olanlar ise aylık 14,99 dolar ödeyecek.