Genel

Deprem bölgesindeki vatandaşlara duyuruldu! TOKİ taksit ödemeleri 90 günlük ertelendi!

Deprem bölgesinde bulunan vatandaşların mağdur edilmemesi adına belirli aralıklarla yeni düzenlemeler getiriliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan karar doğrultusunda bölgede yaşayan halkın TOKİ ödemelerinin 3 ay ertelendiği duyuruldu.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem sonrası en çok hasarı alan Hatay’a giden Cumhurbaşkanı bölgedeki vatandaşlara seslendi. Deprem bölgelerinde yaşayanların TOKİ ödemelerinin erteleneceğini duyurdu.

TOKİ aracılığı ile konut sahibi olanların taksitleri 90 güne kadar ertelendi. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı bizzat konuyu detaylandırdı. Ardından yeni mimari düzene yönelik fikirlerini ortaya koydu. Yapılması tasarlanan yeni binaların özellikle depreme dayanıklı zemin alanı üzerinde inşa edilmesi ve 4 katı aşmaması talep edildiği ifade edildi. Bölgede yapılacak özel çalışmalar için ise hazineye başvurulduğu söylendi.

HER HANEYE 10 BİN TL ÖDENECEK!

Konu üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı şu sözlere değindi: “Yeni yapılacak konutlar 4 katı aşmayacak. Bölgede yürütülecek tüm çalışmalar için 100 milyar TL’lik özel bütçe ayarlandı. Deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşların TOKİ ödemelerinin taksitleri 3 ay ertelendi. Depremde zarar görmüş tüm haneler için 10.000 TL ödeneceği açıklamasında bulundu.

Deprem bölgesinde tasarlanacak olan yeni binaların dışında orta ya da ağır hasarlı olarak tespit edilmiş binalarda oturanların taşınabilmeleri için de destek verileceği söylendi.

TAŞINMA DESTEĞİ VERİLECEK!

Hasarlı binada oturan vatandaşların tahliyesi için 15’er bin TL taşınma desteği sunulacak. Gidilen yerde kira ödemesi yapacak olan vatandaş için 2.000 TL’den başlayarak 5.000’ye kadar kira yardımı da yapılacak. Yakını vefat eden depremzedelerin acil ihtiyacını karşılayabilmesi için ise 100.000 TL nakit destek fırsatı sunulacak.

KGF PAKET BEDELİ YÜKSELTİLDİ!

“Vatandaşların bu yeni sürece hızlı şekilde adapte olabilmeleri için İŞKUR tarafından düzenlenmiş Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 20.000’e yakın vatandaşın desteklenebileceği özel paket hazırlandı. Olumsuz olarak meydana gelen ekonomik koşulları düzeltebilmek için 250 milyar TL’lik Kredi Garanti Fonunun paketi 350 milyar TL’ye kadar çıkarıldı” açıklamasında bulundu.