Gündem

Ukrayna Başkanı Zelenski’den korkutan savaş iddiası “Çin ile Rusya ittifakı dünya savaşını başlatacak!”

Alman basını tarafından paylaşılan açıklamaya göre Ukrayna Başkanı V.Zelenski, dünya savaşı çıkabileceğine yönelik bir iddia ortaya attı. Zelenski, Çin ve Rusya ittifakta bulunacak olursa yeni bir dünya savaşı başlayabilir, dediği iddia edildi.

Ortaya atılan bu iddianın ABD Başkanın Ukrayna ziyareti sırasında ortaya atılması ise manidar bulundu.

“BU ÇİN İÇİN FIRSAT!”

Ortaya atılan bu iddianın ana kaynağı ise İtalyan La Repubblica gazetesiydi. Almanya’da popüler olan Welt gazetesinde paylaşılana göre bu ana kaynaktan alınan bilgiye göre; Eğer Rusya ile Çin ittifak yapmaya kalkarsa yeni bir dünya savaşı başlayacak. Zelenski bu durum için Çin’in tüm sürecin farkında olduğunu da iddia ettiği söylendi.

Paylaşılan bilgiye göre Zelenski; oldukça karmaşık bir durum olduğunu özellikle Çin için bu meselenin daha komplike olduğunu ifade etti.

“Çin bu savaş sürecinde Rusya tarafından desteklenmelidir. Bizim tarafımız olmasını elbette ki isterdim. Ancak bunun mümkün olduğunu sanmıyorum. Yararcı şekilde sürece bakıldığında Çin için bu bir fırsattır” dedi.

“BİZ BUNA HAZIR DEĞİLİZ!

Gelinen son noktada Rusya, Moldova yönetimini değiştirmek istiyor. Aslında Ukrayna istihbarat servisine göre bu durum Cumhurbaşkanı Maia Sandu’ya bildirildi. Hızla yayılan bu bildiri sonrası tüm Avrupa ülkeleri de ortaya atılan bu bilginin doğruluğunu teyit etti.

Başkan Zelenski:

“Bu süreçte Putin, Sovyetler Birliğini yeniden inşa etmek istiyor. Fakat bu konuda başarılı olamayacak. Bu bölgede onlarca Polonyalı tek bir Rus askerine dahi ülkesinde istemiyor. Hiçbirimiz bunu istemiyoruz. Fethedilmek istemiyoruz ve biz buna asla hazır değiliz. Rusya’nın bir parçası olmak niyetinde değiliz. Tam 40 milyon kişiyiz” dedi.