Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Ehliyeti olanlar hemen baksın: Sakın bunu yapmayın! Artık cezası 4.064 TL oldu

Trafiğe çıkan ve ehliyeti olanlara önemli bir duyuru yapıldı. Herkesin bildiği gibi her yıl trafik cezaları katlanarak artmaya devam ediyor. Gelen son bilgiye göre aracında bu kuralı çiğneyenlere artık 4.064 TL ceza yazılacak. Ehliyeti olanları yakından ilgilendiren haberimizin detayları şu şekilde:

Trafikte sağlıklı bir sürüş deneyimi sağlamak ve kazaların en aza indirilmesi amacı ile trafik cezaları sürekli olarak artıyor. Aracı olan ve trafiğe çıkanların da trafikte kurallara uyması ve çok dikkatli olması gerekiyor.

TRAFİK CEZALARI ARTIŞ GÖSTERDİ

Trafikte kazaları engellemek amacı ile trafik cezaları her yıl yükselmeye devam ediyor. Bu şekilde sürücülerin trafikte daha dikkatli olması amaçlanıyor. Trafik kurallarına uyulmadığı zaman ölümlü kazalar meydana gelebiliyor. Trafik kuralları ihlal edildiği zaman belirli miktarlarda cezalar kesiliyor.

YÜKSEK CEZASI VAR

Bu yıl trafik cezaları arasında en çok dikkat çeken madde alkollü araç kullanmak oldu. Yeni yılda trafik cezalarına yüzde 112,9 oranında zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte geçen yıl cüzi miktarda olan cezalar bu yıl ciddi olarak arttı.

Yapılan son açıklamaya göre ilk defa alkollü araç kullananlara 4.064 TL tutarında ceza kesilecek. Aynı zamanda kullanılan araç da trafikten men edilecek.