Gündem

Rusya, Türkiye dahil 19 ülke için kolay vize uygulamasına geçiyor! Otel rezervasyonu ile Rusya vizesi için imzalar atıldı!

Rusya Başbakanı tarafından açıklanan son dakika haberine göre 19 farklı ülke için kolay vize fırsatı sunuldu. Başbakan Mihail Mişustin tarafından açıklanan habere göre Türkiye’nin de içinde bulunduğu ülkelerin otel rezervasyonu üzerinden vize kaydı oluşturması mümkün hale gelecek.

Rusya Başbakanı tarafından açıklanan bu haber henüz yeni bir girişim olarak duyuruldu. Belirlenen ülkeler için geçerli olacak kolay vize seçeneği şartları karşılayan vatandaşlar tarafından kullanılabilecek. Kararname yazılı olarak internet sitesi üzerinden duyurulduktan sonra yürürlüğe gireceği tarih açıkça ifade edildi.

VİZE ALIM ŞARTLARI NELERDİR?

Rusya Başbakanı tarafından imzalanan kararname doğrultusunda otel ya da farklı konaklama tesisi aracılığı ile rezervasyon oluşturanlar 6 aylık sürece kadar turist vizesi alma hakkını kazanacaktır. Alınan bu yeni karar Rusya Başbakanı Mihail Mişustin tarafından duyuruldu.

KOLAY VİZEDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Rusya hükümeti tarafından konuyla ilgili internet sitesi üzerinden kararname paylaşıldı. Yayınlanan kararname içerisinde alınan kararın başlangıç tarihi ile beraber şartları ve kolay vize imkanı tanınan ülkelere de yer verildi.

19 ülkenin içinde yer aldığı Türkiye’de dahil olmak üzere diğer kolay vize hakkı tanınan ülkeler şunlardır: Hindistan, Kamboçya, Kuveyt, Bahreyn, Tayland, Meksika, Laos, Endonezya, Çin, Umman, Sırbistan, Myanmar, Suudi Arabistan, Kuzey Kore, Brunei, İran, Malezya ve Filipinler.

KARAR NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Rusya tarafından alınan bu karar yalnızca 19 ülke için geçerlidir. Kayıtlı Rus otellerinde yapılan rezervasyonlar için en fazla 6 aylık ve çok girişli Rus vizesi alınabileceği ifade edildi. Açıklanan bu kararın yürürlüğe gireceği tarih olarak 5 Mart 2023 olarak belirtildi.