Gündem

Üniversite öğrencilerine son dakika açıklaması geldi! KYK yurt ücretleri hesaba geri mi yatıyor? Yurt ödemeleri tamamen durduruldu mu?

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklaması ile KYK yurdunda kalan öğrencilerin son durumu belli oldu. 11 farklı ilde yıkıcı etkisini hissettiren deprem sonrasında üniversiteler için online eğitim süreci başladı.

KYK yurdunda bulunan fakat depremzedelere nakledilen yerler için öğrencilerin yurt paralarını ödeyip ödemeyecekleri ya da ücretlerin geri alınıp alınmayacağı da merak edildi. Konu üzerine Bakanlıktan net bir açıklama geldi.

Üniversite öğrencilerinin önemle beklediği bu haber YÖK tarafından paylaşıldı. Deprem bölgelerinde yaşıyor olup zarara uğrayan vatandaşların ülkenin herhangi bir bölgesindeki KYK yurtlarına yerleşebilmesi için üniversiteler online eğitime geçiş yaptı. KYK yurtlarını tamamen terk eden öğrencilerin yurt bedellerini ödeyip ödemeyecekleri ise araştırılan konulardan biri haline geldi. Konu üzerine en net açıklamayı Bakan Muharrem Kasapoğlu duyurdu.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklamasını yaptı. Şubat ayı itibariyle yurtlarını terk eden öğrenciler Bahar yarıyıl için ödeme yapacaklar mı? konusunu netleştirdi. Kasapoğlu konuşmasında şu ifadeye yer verdi: “Şubat ayı dahil olmak üzere Bahar yarıyılı için yurtlarda kalmayacak öğrencilerden ücret talep edilmeyecektir. Deprem illerinde bulunan öğrenciler yurtlarda barınmak isteseler dahi ödeme alınmayacaktır” denildi.

ÖDEMELER GERİ İADE EDİLECEK Mİ?

Öte yandan üniversite öğrencilerini merak ettiği bir başka konu ise KYK yurdundan ayrılan öğrencinin ödemiş olduğu ücrete iade alıp almayacağı idi. Bakan tarafından yapılan açıklamada bu konu ile ilgili bir bilgiye değinilmedi. KYK yurt ücretlerinin geri iade edileceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.