Sağlık

Uzun yaşamın sırrı sabah kahvaltısında gizliymiş! Canan Karatay’ın yıllarca denediği o şifacı tarif…

Rutin kahvaltı süreci uzman isim Canan Karatay’a göre günün en önemli öğününü oluşturuyor. Kahvaltıda tüketilen yiyecekler uzun yaşamın sırrını ortaya koyuyor. Canan Karatay’ın yıllarca denediği ve sabahları tüketilmesi gereken o yiyecek ile tehlikeli hastalıkların önüne geçebilmek mümkün hale geliyor.

Vücuda alınan her bir besin farklı bir hastalığı engelleyici rol üstleniyor. Rutin olarak tüketilen yiyecekler pek çok hastalığın da önüne geçiyor. Konu üzerine İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı profesör Doktor Canan Karatay düzenli ilaç tüketenlere uyarıda bulundu. İlaçlar vücutta farklı etkilere yol açıyor ve sıklığı arttıkça başka hastalıklarda gündeme geliyor. Bunun yerine o faydalı gıdayı tüketin, dedi.

HER SABAH DÜZENLİ OLARAK TÜKETİLMELİDİR!

Canan Karatay sabahları güne peynir tüketerek başlamanın önemli olduğunu ifade etti. Özellikle Ezine peynirini öneren Karatay, tam kaya tuzu ile yapıldığında 6 ay mayalanan doğal ve sağlıklı bir peynir haline geliyor. İstendiği kadar yenebilir. Ben sabahları avuç içi kadar yiyorum, dedi.

Sabah düzenli tüketildiğinde istenen ve vücudun ihtiyaç duyduğu protein kaynağını sunan peynir içerisinde sağlıklı yağlar ve bol miktarda sağlıklı kalsiyum da barındırıyor.

EZİNE PEYNİRİNİN VÜCUDA FAYDASI NEDİR?

Karatay peynir tüketimi için peynirle beslenmesini gerçekleştiren bireylerde kemik erimesinin olmayacağını ifade etti. Özellikle hanımlarda Osteoporoz adı verilen kemik erimesi hastalığına engel oluyor. İleri yaşlarda oluşan diz ağrıları kemik erimesi ve eklem ağrılarına da iyi geliyor. Bol bol peynir yiyerek bunu önlemiş olursunuz, dedi.

Yapılan araştırmalar Ezine peynirinin faydasını da ortaya koydu. İçinde yüksek oranda bulunan protein sayesinde vücudun ihtiyacı olan protein karşılanıyor. Günlük doğal enerji açığa çıkarken zeka gelişimini de destekliyor. Ezine keçi peyniri düzenli olarak tüketildiğinde A vitamini açısından kuvvetlenme sağlayarak vücudun bağışıklığını kuvvetlendiriyor. Özellikle çocukların kemik ve diş sağlığına etkileyen Ezine peyniri hafızayı da güçlendiriyor.