Aniden gelen açlık krizinin sebebi belli oldu! Vücut sinyalini veriyor uzmanlar uyarıyor! “Görmezden gelmeyin!”
Vücudun gün içerisinde aktif olmasını sağlayan gerekli vitamin ve mineraller eksikliğinde yaşam kalitesini zayıflatıyor. Özellikle gelişim sürecinde kasların bakım ve onarımı için proteinler büyük önem taşıyor. Hücreleri yenileyen, hastalıklara karşı eşsiz bir koruma sunan protein eksikliğinde hormon düzensizliğine sebep oluyor. Vücuttaki enerjiyi azaltarak yeme isteğini çoğaltıyor, cilt ve tırnak problemlerinden zayıf bağışıklığa kadar pek çok soruna sebep olabiliyor. Uzmanlar bu konuda uyarıyor! Görmezden gelindiğinde süreç daha sıkıntılı bir hale gelebilir.
KAS KAYBI ARTTIKÇA YORGUNLUĞU TETİKLİYOR!
Dengeli ve düzenli beslenme sağlıklı yaşantı için önemli oluyor. Özellikle düzenli tüketilen besin grupları arasında lifli ve proteinli gıdalara daha çok önem vermek gerekiyor. Vücutta günlük enerjiyi destekleyecek ve kas kaybına engel olacak proteinli besinler oluşabilecek bağışıklık problemlerine de engel oluyor.
Günlük beslenme rutininde protein bazlı yiyeceklerden uzak durulduğunda halsizlik, yorgunluk, ileri boyutlu kas kaybı beraberinde gelebiliyor. Zamanla kaslarda yaşanan kayıp eski gücün yitirilmesine sebep olurken metabolizmayı da yavaşlatıyor. Bu durum gün içerisinde halsizliği ve yorgunluğu tetikliyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIFLIYOR!
Protein eksikliği farklı hastalıklara vücudu daha açık hale getiriyor. Bağışıklık sistemi zayıflayarak virüslere açık hale geliyor. Saç ve cilt problemleri baş gösteriyor. Tırnaklar daha hassas olurken saçta kuruluk ve incelik yaşanıyor. Eksikliği arttıkça iyileşmeyen yaralar çoğalıyor. Hücrelerin kendisini onarabilmesi daha da zorlaşıyor.
SÜREKLİ AÇLIK ÇEKENLER DİKKAT!
Sürekli olarak kendini aç hissedenler ve abur cubura dadananlar aslında protein eksikliği yaşıyor. Uzmanlar bu konuda uyarıyor. Tok tutan doyurucu makro besin adı verilen proteinlere daha çok ağırlık verilmelidir. Bu süreç düzenli olarak devam ettirildiğinde anlık açlık krizleri de azalmaya başlayacaktır.