Gündem

Malatya depremi hakkında uzman isimden dikkat çeken yorum! Fay hattı için yeni bir açıklama geldi!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde dün gündüz vaktinde 5.6 şiddetinde deprem meydana geldi! Yaşanan deprem sonrasında, uzman isimden uyarı geldi. ‘Yeni fay’ uyarı gündemde yer aldı!

Türkiye’de depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Yaşanan Kahramanmaraş depremleri sonrasında, adeta start alan fay hatları aktifliği sürüyor. Dün, gündüz saatlerinde de bu sefer Malatya’da deprem meydana geldi. Malatya’da meydana gelen 5.6 şiddetindeki sarsıntıdan sonra Prof. Dr. Naci Görür’den dikkatleri üzerine çeken bilgiler geldi. Uzman isim, yeni bir fay uyarısı yaptı.

NACİ GÖRÜR FAY HATTI İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Dün Malatya’da meydana gelen depremin geçtiği fayın MTA haritasında yer almadığını ifade eden uzman isim, bu fay hattının MTA haritasında çizimi yapılmamış yeni bir fay hattı olabileceğini, aynı zamanda daha önce olmuş 7.6 şiddetindeki depremin bu bölgeyi yüklemesi sonunda olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaraları sarılmaya devam edilirken, Malatya şehrinde Yeşilyurt ilçesinde dün 5.6 şiddetinde bir deprem yaşandı. 6.99 kilometre derinlikte meydana gelen deprem sadece Malatya’da değil civar illerde de hissedildi. Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep’te de hissedilmiş olundu. Depremin meydana getirdiği etki ile de Malatya’da hasarlı kimi binalarda çökme meydana geldi.

BU FAY HATTI MTA HARİTASINDA YER ALMIYOR

Açıklanan resmi bilgilere bakılacak olursa, depremde iki kişi hayatını kaybetti. Aynı zamanda 140 kişi de yara aldı. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından konuya dair dikkatleri üzerine çeke bir açıklama yaptı. Uzman isim, paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Yeşilyurt, Malatya’da 5.5 şiddetinde deprem meydan geldi. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üstünde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ile Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuşmuş oldum, bu fay MTA haritasında çizilmemiş yeni bir fay olma ihtimali var. Ama daha önce meydana gelmiş 7.6 şiddetinde bir depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu meydana geldiği de kesin, cümlelerine yer verdi.

Malatya depremi sonrasında, uzman isimden dikkatleri üzerine çeken paylaşım geldi.