Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

İŞKUR üzerinden evden 4 saat çalışın! 5 bin TL maaş alın: İşte detaylar

İŞKUR üzerinden evden sadece 4 saat çalışarak 5 bin TL’ye kadar kazanabilirsiniz. Özellikle ev hanımlarının takip ettiği evde iş ilanlarının detayları haberimizde..

Evden sadece 4 saat çalışarak da aylık 5 bin TL kazanabilirsiniz. Ancak bunun için tek bir şartı yerine getirmeniz gerekiyor. Belirtilen bu şartı taşıyanlara aylık ortalama 5 bin TL kadar maaş verilecek. İşte merak edilen ev hanımlarına maaşın detayları:

Ev  hanımları sigortalı bir işte çalışmasalar bile evin bütün yükünü sırtlanıyorlar. İŞKUR üzerinden yapacakları iş sayesinde para kazanabilecekler. Şartları taşıyan ev hanımlarının bu uygulamadan yararlanabileceği belirtildi.

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

İŞKUR üzerinde başlatılacak proje için başvuru tarihi belli olmadı. Çalışarak para kazanmak isteyenler için başvurular yakından takip ediliyor. İŞKUR bu projenin tarihini duyurmadan önce meslek edindirme kurslarının başvuruları devam ediyor.

İŞKUR evde ek iş yapmak isteyen hanımlar için projenin ileriki dönemlerde belli olacağı beliriliyor. Sizler de İŞKUR üzerinden resmi açıklamaları takip edebilirsiniz.

Bunun dışında Mesleki Eğitim Kursları bulunuyor. İŞKUR üzerinde konuya ilişkin şu bilgilendirme yer alıyor:

“Mesleki eğitim kursları; mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mesleği olmakla birlikte mesleki becerilerini geliştirmek isteyenlerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla düzenlenmektedir”

MESLEKİ EDİNDİRME KURSLARI BAŞVURU ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,

Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,

Emekli olmamak,

Yüklenicinin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak gerekmektedir.