Ekonomi

Bankalar elini taşın altına koydu! Faizsiz borç erteleme süreci için ilk adım atıldı! KOBİ’ye 1 yıl ön ödemesiz destek kredisi verilecek!

Depremzedelere yönelik devlet desteği tüm hızıyla devam ediyor. Maddi ve manevi olarak süreçte zarar gören vatandaşların ekonomik olarak kendini toparlayabilmesi için bankalar elinde taşın altına koydu. Devlet destekli kredi paketleri uygulamaya alınıyor. Üstelik sunulan kredi desteği 1 yıl ön ödemesiz olarak aylık taksitlerle geri ödenebilecek.

İŞ BANKASI TÜM KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARINI SİLİNDİ!

6 Şubat tarihinde sabah saatlerinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından enkazdan sağ kurtulan vatandaşlar için maddi olanaklar her geçen gün arttırılıyor. Depremzede vatandaşların bir nebze olsun ekonomik koşullarını iyileştirebilmek adına kredi destek paketleri tek tek açıklandı.

Yardım sürecinde ilk haber Türkiye İş Bankası’ndan geldi. Depremde yakınını kaybetmiş vatandaşları bir nebze ekonomik destek olabilmek adına; “Hayatını kaybeden tüm vatandaşların borçlarını siliyoruz” açıklaması yapıldı. Ardından eklendi:

“Depremin etkilediği tüm iller ve ilçelerde kredi ve kredi kartı ödemelerinin 6 ay boyunca erteledik” denildi.

VAKIFBANK 6 AY ÖDEMESİZ DESTEK KREDİSİ VERECEK!

Deprem sürecine maddi destek olmak isteyen VakıfBank evi hasar görmüş maddi olarak tüm olanaklarını kaybetmiş vatandaşlar için 6 ay ön ödemesi ve 36 ay vadeli kredi desteği sunulduğu açıklandı. Yalnızca bireysel şahıslara değil bunun yanı sıra işletmelere de destek olunacağını ifade eden Halkbank uzun bir yazılı açıklamada bulundu:

“Ticari işletmelere yönelik kredi borç ve taksitlerinin talebe bağlı olmadan 31 Ağustos tarihine kadar 6 ay boyunca uzatıyoruz. Ön ödemeli taksitlerinin uzatılması 11 farklı il için geçerli olacaktır” denildi.

AKBANK KOBİ’YE ÖZEL 1 YIL ÖN ÖDEMESİZ KREDİ DESTEĞİ!

Akbank süreçte depremden zarar görmüş KOBİ müşterilerine yönelik bir yıl ön ödemesiz ve 36 ay vadeli banka kredisi sunacağını da açıkladı. Bu süreçte işletmesi zarar gören vatandaşların yeniden kalkınabilmeleri için düşük faizli kredi fırsatları da sunuluyor.

Garanti BBVA depremzede müşterileri için kredi ve kredi kartı borçlarının 6 ay ertelendiğini açıkladı. Faizsiz şekilde yapılan bu erteleme maddi zarara uğrayan vatandaşların yeniden toparlanma sürecinde desteklenmelerini sağlayacaktır, denildi.

TEB BORÇ ÖDEMELERİNİ ERTELEDİ!

Son açıklama TEB’den geldi: “Depremzede vatandaşların faydalanabilecekleri gerçek ya da tüzel kişi fark etmeksizin kredi ve kredi kartı borcu ödemeleri, kredi komisyonları 31 Ağustos tarihine kadar ertelendi” açıklaması yapıldı.